Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στοχευμένες παρεμβάσεις  για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην ε.ο. Λάρισας- Βόλου
Στοχευμένες παρεμβάσεις  για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας  στην ε.ο. Λάρισας- Βόλου

Στοχευμένες παρεμβάσεις  για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην ε.ο. Λάρισας- Βόλου

Βελτιώνει την οδική άνεση και ασφάλεια στην ε.ο. Λάρισας- η Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Το , συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και  περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις σε τμήματα της  εθνικής οδού καθώς και στην αριστερή παράπλευρη οδό από τον ισόπεδο κόμβο 304 έως τον ισόπεδο κόμβο της Β ΒΙΠΕ .

«Προχωρούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης ενός χρήσιμου υ οδικής ασφάλειας στον άξονα Λάρισας- Βόλου, σε τμήματα  που εμφανίζουν  εκτεταμένες φθορές, λόγω και της αυξημένης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας . «Παρεμβαίνουμε σε συνεργασία με τις τεχνικές της Περιφέρειας, όπου υπάρχει ανάγκη, για να αποκαταστήσουμε την άνετη κυκλοφορία των ανθρώπινων κοινοτήτων και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων. Σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και την οικονομία,  προγραμματίζουμε και υλοποιούμε  έργα που δίνουν νέες και χρήμα στην τοπική, πραγματική οικονομία» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Οι εργασίες

Αντικείμενο του έργου είναι η υλο επεμβάσεων συντήρησης των ασφαλτικών στρώσεων στον αριστερό κλάδο της Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, από τον Α/Κ Βελεστίνου προς Βόλο, σε όλο το πλάτος του κλάδου  και σε μήκος περίπου 300 m. Επίσης περιλαμβάνει συντηρήσεις των φθαρμένων ασφαλτικών στρώσεων και τοπικά την ανακατασκευή της βάσης οδοστρωσίας σε τμήματα της αριστερής Παράπλευρης Οδού, από τον Ι/Κ του Στρατοπέδου Π.Ε.Β. 304 έως τον Ι/Κ της Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.

Η ανωτέρω Παράπλευρη Οδός εμφανίζει εκτεταμένες φθορές, εξ' αιτίας και της βαριάς κυκλοφορίας που δέχεται καθημερινά, λόγω της παρακείμενης Βιομηχανικής Περιοχής.

Οι παραπάνω επεμβάσεις επί της Παράπλευρης Οδού θα γίνουν σε μήκος περί τα 1.700m (συνολικής επιφάνειας ~ 18.000m2) και στα δύο ρεύματα της οδού.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης φθαρμένων στηθαίων ασφαλείας με Σ.Α.Ο., φθαρμένων πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων, καθώς και παλαιών φωτιστικών με φωτιστικά τύπου LED, όπως θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.

Επίσης,  προβλέπεται η συντήρηση των ασφαλτικών στρώσεων στον αριστερό κλάδο της παρακείμενης Εθνικής Οδού, στο τμήμα από τον Α/Κ Βελεστίνου έως την Χ.Θ. 0+480, σε όλο το πλάτος του κλάδου και σε μήκος περίπου 250m (επιφάνειας ~ 5.000m2), καθώς και η τσιμεντόστρωση διαφόρων τμημάτων της κεντρικής νησίδας, για την εισροής όμβριων υδάτων στο σώμα του επιχώματος της οδού.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση