Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο Βόλο στις 11/5 ο Κυρ. Μητσοτάκης
Στο Βόλο στις 11/5 ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στο Βόλο στις 11/5 ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στο Βόλο θ βρεθεί ο Πρωθυπουργός κι της Νέας ς   Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023.

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00 θα δώσει ανοικτή ομιλία στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου στη λεωφόρο Αθηνών .

Προεκλογικές εξαγγελίες από την Ελευσίνα 

Το πρώτο μέτρο που εξήγγειλε ο από την Ελευσίνα, είναι η περαιτέρω έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όλους τους ιδιοκτήτες που έχουν ασφαλίσει τα τους για το σύνολο του έτους έναντι φυσικών καταστροφών. Το κόστος του συγκεκριμένου μέτρου είναι 40 εκατομμύρια ευρώ.

«Σήμερα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε μία ακόμη παρέμβαση η οποία σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ και συνδέεται με τις πολιτικές μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών», είπε ο .

«Οποιοδήποτε σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα μπορεί να έχει επιπλέον έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ, 10%», εξήγησε επισημαίνοντας ότι έτσι θα ενθαρρύνονται οι πολίτες να ασφαλίζουν τα τους έναντι των καταστροφών με ένα σημαντικό κίνητρο.

Το δεύτερο είναι θεσμοθέτηση του Youth Pass που θα περιλαμβάνει ενίσχυση 150 ευρώ κατ' έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. Το κόστος του μέτρου θα είναι 30 εκατ. ευρώ κατ' έτος.

Το τρίτο μέτρο είναι μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων (ενιαίο μισθολόγιο και ειδικά μισθολόγια) με έμφαση στους χαμηλόμισθους, όσους έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά και στους γονείς με αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά. Συγκεκριμένα για ένα θα αυξηθεί από τα 50 στα 70 ευρώ, για δύο παιδιά από 70 ευρώ στα 120 και για τρία από τα 120 στα 170 ευρώ με σκοπό την εφαρμογή από 1/1/2024. Το κόστος του συγκεκριμένου μέτρου θα είναι 500 εκατομμύρια ευρώ.

«Στόχος την επόμενη τετραετία ο μέσος μισθός να είναι 1.500 ευρώ»
«Εξαρχής στο επίκεντρο της οικονομικής μας πολιτικής ήταν και παραμένουν οι επενδύσεις, ξένες επενδύσεις, εγχώριες, μεγάλες επενδύσεις, μικρές επενδύσεις, διότι μόνο μέσα από τις επενδύσεις μειώνεται η ανεργία και μπορεί τελικά να βελτιωθεί και το επίπεδο των μισθών στη χώρα μας», ανέφερε   ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μίλησε μάλιστα για έναν χώρο εμβληματικό και συμβολικό, αυτό των Ναυπηγείων της Ελευσίνας επισημαίνοντας πως έχει πια ξεκαθαρίσει το επενδυτικό τοπίο, τα ναυπηγεία λειτουργούν και θα προστεθούν και νέες .

«Μπορούμε να επιτύχουμε μέσα στην επόμενη τετραετία να αυξήσουμε το μέσο επίπεδο των μισθών κατά 25% περίπου, να πάει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ, ο κατώτατος να προσεγγίσει τα 950 ευρώ», τόνισε ο πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας ότι σήμερα η αύξηση του κατώτατου μισθού έχει ξεπεράσει τελικά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της πρώτης τετραετίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση