Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο Βόλο θα βρεθεί η Αλέκα Παπαρήγα
Στο  Βόλο θα βρεθεί η Αλέκα Παπαρήγα

Στο Βόλο θα βρεθεί η Αλέκα Παπαρήγα

Στο Βόλο θα βρεθεί η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ την Κυριακή 20 Μαΐου στις 7:30 μ.μ.,  προκειμένου να μετάσχει καινα μιλήσει σε εκδήλωση  που θα πραγματοποιηθεί  στο αμφιθέατρο «», ( Παπαστράτου), από την Τ.Ε. του ΚΚΕ με θέμα: «Η επίδραση των σοσιαλιστικών ιδεών και του ΚΚΕ στο μορφωτικό στο εργατικό κίνημα του Βόλου – πρώτες δεκαετίες».

Όπως αναφέρεται σε  σχετική  ανακοίνωση, “κατά τη διάρκεια των χρόνων ηρωικής ζωής και δράσης του, το ΚΚΕ, έχει πιστέψει ακράδαντα στο δικαίωμα και στη δυνατότητα της εργατικής τάξης να γνωρίσει και να αλλάξει τον κόσμο. Από την ίδρυσή του παλεύει για την ανάπτυξη του μορφωτικού επιπέδου και των επιστημονικών γνώσεων των εργατών και των εργατριών. Πρωτοστατεί στην πολιτιστική τους ανάπτυξη, την καλλιέργεια του αισθητικού τους κριτηρίου, των φυσικών και πνευματικών ικανοτήτων τους.

Κομμουνιστές , ποιητές, λογοτέχνες, εικαστικοί, μουσικοί, επιστήμονες συνέβαλαν αποφασιστικά στην πολιτιστική δημιουργία και σε ζητήματα αναβάθμισης της ουσιαστικής μόρφωσης του λαού. Συνέχισαν, τοποθετώντας στις γερές βάσεις του επιστημονικού κομμουνισμού, τη σπουδαία δράση των δημοτικιστών, των «αθεϊστών» και των υιπων πρόδρομων σοσιαλιστών.

Έχουμε πλούσια ιστορία στο Βόλο, την περίοδο της ίδρυσης του ΚΚΕ. Ήταν καθοριστική η συμβολή των σοσιαλιστικών και κομμουνιστικών ιδεών στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος της πόλης.

Ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού τος στους εργάτες και τις εργάτριες.

Αυτή την ιστορία, τα διδάγματα για το σήμερα, θέλουμε να τα αναδείξουμε στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στα πλαίσια της πανελλαδικής δραστηριότητας « εκδηλώσεις σε 100 πόλεις» προς τιμήν των 100 χρόνων αταλάντευτης πρωτοπόρας δράσης του ΚΚΕ.

Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες, τις οικογένειες της πόλης, ιδιαίτερα τους νεότερους στην ηλικία, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση. Να μάθουν από την ηρωική ιστορία του ΚΚΕ στο Βόλο. Να έρθουν σε επαφή με την αδιαμφισβήτητη υπεροχή των κομμουνιστικών ιδεών”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση