Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο τέρμιναλ του ΟΛΒ το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας;
Στο τέρμιναλ του ΟΛΒ το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας;

Στο τέρμιναλ του ΟΛΒ το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας;

Με θέμα την επιλογή αναδόχου που θα εκμεταλλευτεί τον ισόγειο χώρο του τέρμιναλ, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, συνεδριάζει την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Μεταξύ των προτάσεων που έχουν κατατεθεί είναι και αυτή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου, το οποίο επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το χώρο των 1.000 τ.μ. για να στηθεί ένα σύγχρονο, διεθνών προδιαγραφών Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

“Αν η απόφαση ληφθεί με βάση οικονομικά κριτήρια, σίγουρα δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε άλλους ενδιαφερόμε, όπως ένα μία μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Όμως εκτιμούμε ότι το Δ.Σ. θα συνεκτιμήσει τα οφέλη από τη λειτουργία ενός τέτοιου Μουσείου στην καρδιά της πόλης” επισήμανε ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου, Μάρκος Βαξεβανόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Όπως είναι γνωστό το Μουσείο ιδρύθηκε το 2012 και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση τόσο σε μικρούς όσο και μεγάλους, τόσο με τα ενδιαφέροντα εκθέματά του όσο και με εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί.

Το κτίριο που φιλοξενείται τώρα είναι 180 τ.μ. και πλέον δεν επαρκεί για τις δράσεις του. Εδώ και 1,5 χρόνο διερευνάται η εξεύρεση ενός νέου χώρου. “Υποβάλλαμε αίτημα για το χώρο του ισογείου του τέρμιναλ όπου μπορεί να αναπτυχθεί ένα σύγχρονο Μουσείο, διεθνών προδιαγραφών. Ήδη έχουμε μιλήσει με το το οποίο χρηματοδότησε εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου στο παρελθόν, για τους μαθητές από τη , ενώ συζητάμε και με άλλους χορηγούς. Από τη στιγμή που θα μας παραχωρηθεί σε δύο χρόνια το πολύ το Μουσείο μπορεί να στηθεί”, εξήγησε ο κ. Βαξεβανόπουλος. .

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο λιμάνι θα αποτελούσε ένα σημείο ς πολιτισμού αλλά και πόλο έλξης τουριστών. “Εμείς έχουμε μεγαλόπνοα σχέδια. Μπορεί αυτό το Μουσείο να ξεκίνησε από μία ιδιωτική πρωτοβουλία γεωλόγων, αλλά πλέον έχουμε έλθει σε επαφή με Ιδρύματα και χορηγούς που φέρονται διατεθειμένοι να συμβάλλουν για το στήσιμο του Μουσείου. Θα είναι το μοναδικό σε Κεντρική και και θα υπάρχουν εκθέματα όχι μόνο αυτά που έχουμε στο Μουσείο, αλλά και άλλα που βρίσκονται στις αποθήκες Πανεπιστημίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γιατί δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος να εκτεθούν”, ανέφερε ο κ. Βαξεβανόπουλος.

Όπως εξήγησε υπάρχει παλαιοντολογικός πλούτος αναξιοποίητος. “Στο Σέσκλο στη βρήκαμε έναν χαυλιόδοντα από ελέφαντα που αφού τον εκθέσαμε για τρία χρόνια, τώρα βρίσκεται στις αποθήκες του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχουν βρεθεί και κόκαλα πρωτευόντων-πρόγονων ανθρωπων που θα εκτεθούν σε ένα τέτοιοι μουσείο φυσικής ιστορίας, καθώς επίσης και πολλά ορυκτά της περιοχής”.

Ρώσοι μαθητές

Εν τω μεταξύ, Ρώσοι μαθητές θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας απο τη νέα χρονιά, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής του Ρωσικού Υπουργείου Παιδείας που έκανε την Ελληνική, δεύτερη ξένη στα σχολεία.

Το Μουσείο ανακάλυψαν Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες και ενημερώθηκαν σχετικά. “Οι Ρώσοι μαθητές μπορούν να επιλέξουν εκπαιδευτικά προγράμματα από την Ελλάδα και μεταξύ αυτών και αυτά που προτείναμε εμείς για παιδιά Γυμνασίου. Θα μαθαίνουν για την Αργοναυτική Εκστρατεία, για τον ορυκτό πλούτο της περιοχής ενώ θα περιλαμβάνεται και επίσκεψη στο σπήλαιο του Κενταύρου Χείρωνα”, εξήγησε ο κ. Βαξεβανόπουλος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση