Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο ΣΤΕ προσφεύγει η ΔΕΥΑΜΒ για τον εκσυγχρονισμό -ζωνοποίηση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Βόλου- Ν. Ιωνίας
Στο ΣΤΕ προσφεύγει η ΔΕΥΑΜΒ  για τον εκσυγχρονισμό -ζωνοποίηση  του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Βόλου- Ν. Ιωνίας

Στο ΣΤΕ προσφεύγει η ΔΕΥΑΜΒ για τον εκσυγχρονισμό -ζωνοποίηση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Βόλου- Ν. Ιωνίας

Στο Συμβούλιο της Επικρτείς θα προσφύγει η ΔΕΥΑΜΒ κατά της απόφασης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας με την οποία απορρίφθηκε η ένστασή της σχετικά με την υλοποίηση του έργου εκσυγχρονισμού και ζωνοποίησης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Βόλου- έας Ιωνίας. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., ενώ εξουσιοδοτήθηκε δικηγόρος τόσο για την άσκηση της προσφυγής, όσο και για κάθε άλλη νομική διαδικασία απαιτηθεί σχετικά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Δημήτρης Κουτσιφέλης εξέφρασε φόβους μήπως η διαδικασία αυτή σημάνει την καθυστέρηση ένταξης του υπόλοιπου έργου για να τον καθησυχάσει ότι θα διερευνηθεί κάθε νομική πτυχή, ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης Αντώνης Ξηρός.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ είχε υποβάλλει πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου «Εκσυγχρονισμός, Ζωνοποίηση και Αυτοματοποίηση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Ενοτήτων Βόλου και . Ιωνίας για την ελαχιστοποίηση των διαρροών και την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού», συνολικής δημόσιας δαπάνης 13.400.000,00€ πλέον Φ.Π.Α.

Η Αίτηση Χρηματοδότησης υπεβλήθη ηλεκτρονικά στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώθηκε ότι επιλέξιμη δαπάνη για το έργο εγκρίνεται ποσό ύψους 8.549.712,39€. Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώθηκε προφορικά ότι η μείωση της επιλέξιμης δαπάνης έγινε μέσω της αφαίρεσης από την επιλεξιμότητα της Πράξης του συστήματος τηλεποπτείας – τηλεχειρισμού και της διόρθωσης της υποβληθείσας Ανάλυσης Καθαρών Εσόδων από την Ε.Υ.Δ. και συγκεκριμένα της αφαίρεσης της δαπάνης αντικατάστασης βραχύβιου εξοπλισμού.

Υποβλήθηκε της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία όμως απορρίφθηκε. Έτσι η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να ασκήσει προσφυγή πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας μέσα στο χρονικό περιθώριο που δίνει η σχετική διάταξη του νόμου.

Εν τω μεταξύ, κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, τρόπου εκτέλεσης και διάθεσης πίστωσης του έργου «Εκσυγχρονισμός και ενεργειακή αναβάθμιση του αντλιοστασίου διάθεσης των της ΔΕΥΑΜΒ”, προϋπολογισμού 371.000 .

Ο κ. Κουτσιφέλης αρχικά ζήτησε να αναβληθεί το θέμα και να συζητηθεί όταν έλθει και η τεχνική περιγραφή και οι όροι του διαγωνισμού, αλλά η πρότασή του δεν έγινε δεκτή και έτσι ψήφισε αρνητικά. Επισήμανε ότι δεν υπάρχει τεχνική περιγραφή για το πώς θα γίνει το έργο, η τοποθέτηση δηλαδή των τεσσάρων αντλιών που θα αντικαταστήσουν τις τρεις προηγούμενες, ότι αυτές είναι μικρότερης ισχύος και ότι δεν πιστοποιείται η ενεργειακή αναβάθμιση του αντλιοστασίου.

Από την πλευρά του ο κ. Πατσιαντάς επισήμανε ότι μετά από όσα ανέφερε ο κ. Κουτσιφέλης, φαίνεται να υπάρχουν καθοριστικές ελλείψεις στο όλο θέμα του έργου και γι αυτό ψήφισε λευκό.

Επίσης στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει νέος διαγωνισμός με νέους όρους για την προμήθεια οχημάτων για τις ανάγκες της ΔΕΥΑΜΒ προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί ο παλιός προσκρούει στα όσα απαιτεί ο νέος νόμος 4412 για τις δημοσίων έργων, κάτι που παρακωλύει τα όλων των ΔΕΥΑ και η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει εξαίρεση από το συγκεκριμένο νόμο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2016, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη δεκτό από το αρμόδιο υπουργείο. Τελικά αποφασίστηκε να συσταθεί μία άτυπη επιτροπή για να διερευνήσει το θέμα τη σύνταξης των όρων του νέου διαγωνισμού.

Τέλος εγκρίθηκε πίστωση 58.750 ευρώ για την αγορά υδρομέτρων με συνοπτικό διαγωνισμό όσο και ποσό 8.140 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για την αγορά σωλήνων ύδρευσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση