Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο ΣτΕ αίτηση της Π.Π.Μ. για κατοικίες στις Αφέτες
Στο ΣτΕ αίτηση της Π.Π.Μ. για κατοικίες στις Αφέτες

Στο ΣτΕ αίτηση της Π.Π.Μ. για κατοικίες στις Αφέτες

Την πράσταση νομικού συμβούλου του Δήμου σε δύο υποθέσεις που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή.

Η πρώτη περίπτωση αφορά αίτηση ακύρωσης της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας κατά απόφασης της ΕΠΑΕ του Δήμου το 2011 με την οποία ανεγέρθηκε συγκρότημα τριών στη θέση Μαύρη Λάκκα, πλησίον του οικισμού Αφετών και κατά της οικοδομικής άδειας της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βόλου.

Η υπηρεσία αρνείται ρητώς να ανακαλέσει την οικοδομική άδεια και η πληρεξουσιότητα στη δικηγόρο του Δήμου θα αντικρούσει την υπό αίτηση ακύρωσης.

Στη δεύτερη περίπτωση το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας έκανε δεκτή αίτηση πολίτη στις 20.10.2008 για να ακυρωθούν οικοδομικές άδειες οκτώ διώροφων κατοικιών επιφάνειας 850 τ.μ. σε οικόπεδο 4.373 τ.μ. στον οικισμό για λογαριασμό εταιρίας που είχε εκδοθεί από τη Διεύθυνση Χωροταξίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών της πρώην ΝΑΜ.

Ο εργολάβος άσκησε έφεση κατά της απόφασης στο που συζητείται στις 8 Φεβρουαρίου 2017 και δόθηκε πληρεξουσιότητα στη δικηγόρο του Δήμου για να προασπίσει τα συμφέροντά του.

Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε την κατάρτιση όρων και τη σύνταξη διακήρυξης των έργων «δημιουργία Κέντρου Κοινότητας» στο , προϋπολογισμού 327.000 € και του έργου «μετατροπή του Εκθεσιακού – Αθλητικού Κέντρου σε Συνεδριακό Κέντρο» στο οποίο μειοψήφισε ο Μαργ. Πατσιαντάς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση