Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο νέο δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας η Μαγνησία και ο Βόλος
Στο νέο δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας η Μαγνησία και ο Βόλος

Στο νέο δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας η Μαγνησία και ο Βόλος

 

Μετά από επι που είχε από την και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής ,   Ζέττα Μ. Μακρή, ενημερώθηκε για την άκρως θετική και εξαιρετικά σημαντική, για τις αναπτυξιακές προοπτικές της εξέλιξη που αφορά, στην χορήγηση, άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στο λιμένα του Βόλου.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 υπογράφηκαν από τον αρμόδιο υφυπουργό μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη, οι δύο πρώτες κυβερνητικές αποφάσεις για την χορήγηση αδειών ίδρυσης υδατοδρομίων στη χ και συγκεκριμένα στις του Βόλου και του Ρεθύμνου.

Πλέον, μετά και τις υπογραφές από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η θα λάβει την άδεια για την ίδρυση υδατοδρομίου στην περιοχή του λιμανιού του Βόλου, ώστε να προβεί άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων υποδομών και εγκαταστάσεων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η κ. Μακρή: «χάρις στις συντονισμένες ενέργειες και το όραμα της ς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η Μαγνησία αποκτά ένα πολύ ισχυρό και ουσιαστικό αναπτυξιακό όπλο με τεράστια οφέλη για την τοπική . Η δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι του Βόλου θα ενισχύσει ουσιαστικά το του τόπου μας, θα συμβάλλει τα μέγιστα στη διασύνδεση των νησιών των Σποράδων με την ηπειρωτική Μαγνησία. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο εμπλουτισμός και η ενδυνάμωση του συνόλου των συνδυαζόμενων μεταφορών, θα δώσει σημαντική ώθηση στην πολυπόθητη από όλους μας, ανάπτυξη, της τοπικής οικονομίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση