Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο νέο δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας η Μαγνησία και ο Βόλος
Στο νέο δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας η Μαγνησία και ο Βόλος

Στο νέο δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας η Μαγνησία και ο Βόλος

 

Μετά από επικοινωνία που είχε από την ηγεσία και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η υφ Παιδείας και Θρησκευμάτων και Μαγνησίας,   Ζέττα Μ. Μακρή, ενημερώθηκε για την άκρως θετική και εξαιρετικά σημαντική, για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Μαγνησίας εξέλιξη που αφορά, στην χορήγηση, ς ίδρυσης υδατοδρομίου στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στο λιμένα του Βόλου.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 υπογράφηκαν από τον αρμόδιο υφυπουργό μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη, οι δύο πρώτες κυβερνητικές αποφάσεις για την χορήγηση αδειών ίδρυσης υδατοδρομίων στη χώρα και συγκεκριμένα στις πόλεις του Βόλου και του Ρεθύμνου.

Πλέον, μετά και τις υπογραφές από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η ΟΛΒ Α.Ε. θα λάβει την για την ίδρυση υδατοδρομίου στην περιοχή του λιμανιού του Βόλου, ώστε να προβεί άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων υποδομών και εγκαταστάσεων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η κ. Μακρή: «χάρις στις συντονισμένες ενέργειες και το όραμα της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η Μαγνησία αποκτά ένα πολύ ισχυρό και ουσιαστικό αναπτυξιακό με τεράστια οφέλη για την τοπική κοινωνία. Η υδατοδρομίου στο λιμάνι του Βόλου θα ενισχύσει ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν του τόπου μας, θα συμβάλλει τα μέγιστα στη διασύνδεση των νησιών των Σποράδων με την ηπειρωτική Μαγνησία. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν νέες , ενώ ο εμπλουτισμός και η ενδυνάμωση του συνόλου των συνδυαζόμενων μεταφορών, θα δώσει σημαντική ώθηση στην πολυπόθητη από όλους μας, , της τοπικής ς».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση