Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο Μεταξουργείο το ΚΔΑΠ Βασδέκειο
Στο Μεταξουργείο το ΚΔΑΠ Βασδέκειο

Στο Μεταξουργείο το ΚΔΑΠ Βασδέκειο

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου τα μεγαλύτερα του Βασδέκειο, δομή της -ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, πραγματοποίησαν στο χώρο του υ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης,  τα παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας στη Βιβλιοθήκη της Ν.Ιωνίας και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χώρο του υ Μεταξουργίας που λειτουργεί σε συνέργεια με τη Βιβλιοθήκη.

Στη Βιβλιοθήκη πήραν πληροφορίες για τη λειτουργία του χώρου, την ταξινόμηση των βιβλίων, αλλά κυρίως εντυπωσιάστηκαν από την πληθώρα των βιβλίων καθώς και από το γεγονός ότι μπορούν να γίνουν μέλη και να δανείζονται τα αγαπημένα τους βιβλία.

Στο χώρο του υ Μεταξουργίας,  τα παιδιά πήγαν προετοιμασμένα από το προσωπικό του για την διαδικασία παραγωγής μεταξιού, που ξεκινά από την εκτροφή του μεταξοσκώληκα και καταλήγει στο κουκούλι που είναι στην ουσία οι ίνες του μεταξιού.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να μάθουν τη διαδικασία και να δουν τα μηχανήματα που ήταν απαραίτητα για να γίνει το κουκούλι μεταξωτό ύφασμα.

Τα παιδιά έφυγαν από τον χώρο εντυπωσιασμένα και γεμάτα νεοαποκτηθείσες γνώσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση