Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Στο Μεταξουργείο το ΚΔΑΠ Βασδέκειο
Στο Μεταξουργείο το ΚΔΑΠ Βασδέκειο

Στο Μεταξουργείο το ΚΔΑΠ Βασδέκειο

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 τα μεγαλύτερα παιδιά του ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο χώρο του Μεταξουργείου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης,  τα παιδιά παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας στη Βιβλιοθήκη της Ν.Ιωνίας και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου Μεταξουργίας που λειτουργεί σε συνέργεια με τη Βιβλιοθήκη.

Στη Βιβλιοθήκη πήραν πληροφορίες για τη λειτουργία του χώρου, την ταξινόμηση των βιβλίων, αλλά κυρίως εντυπωσιάστηκαν από την πληθώρα των βιβλίων καθώς και από το γεγονός ότι μπορούν να γίνουν μέλη και να δανείζονται τα αγαπημένα τους βιβλία.

Στο χώρο του Μουσείου Μεταξουργίας,  τα παιδιά πήγαν προετοιμασμένα από το προσωπικό του ΚΔΑΠ για την διαδικασία παραγωγής μεταξιού, που ξεκινά από την εκτροφή του μεταξοσκώληκα και καταλήγει στο κουκούλι που είναι στην ουσία οι ίνες του μεταξιού.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να μάθουν τη διαδικασία και να δουν τα μηχανήματα που ήταν απαραίτητα για να γίνει το κουκούλι μεταξωτό ύφασμα.

Τα παιδιά έφυγαν από τον χώρο εντυπωσιασμένα και γεμάτα νεοαποκτηθείσες γνώσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #πνιγμός Βρετανού στην Σκιάθο #Βρετανός #πνιγμός #Σκιάθος - https://t.co/7PldgT3KQs -

  • “Η Πεποικιλμένη» του Παπαδιαμάντη” #ΗΠεποικιλμένη - https://t.co/OhY3CWCKPH -

  • Στήριξη των πληγέντων από το πλημμυρικό φαινόμενο στον Βόλο #πλημμυρικόφαινόμενο - https://t.co/di5QYJT3x6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση