Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο Μεταξουργείο το ΚΔΑΠ Βασδέκειο
Στο Μεταξουργείο το ΚΔΑΠ Βασδέκειο

Στο Μεταξουργείο το ΚΔΑΠ Βασδέκειο

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου τα μεγαλύτερα παιδιά του ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της Κ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, συγχρηματοδοτούμενη από την και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του 2014-2020, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο χώρο του Μεταξουργείου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης,  τα παιδιά παρακολούθησαν ένα φιλαναγνωσίας στη Βιβλιοθήκη της .Ιωνίας και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χώρο του υ Μεταξουργίας που λειτουργεί σε συνέργεια με τη Βιβλιοθήκη.

Στη Βιβλιοθήκη πήραν πληροφορίες για τη λειτουργία του χώρου, την ταξινόμηση των βιβλίων, αλλά κυρίως εντυπωσιάστηκαν από την πληθώρα των βιβλίων καθώς και από το γεγονός ότι μπορούν να γίνουν μέλη και να δανείζονται τα αγαπημένα τους .

Στο χώρο του υ Μεταξουργίας,  τα παιδιά πήγαν προετοιμασμένα από το προσωπικό του ΚΔΑΠ για την διαδικασία παρς μεταξιού, που ξεκινά από την εκτροφή του μεταξοσκώληκα και καταλήγει στο κουκούλι που είναι στην ουσία οι ίνες του μεταξιού.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να μάθουν τη διαδικασία και να δουν τα μηχανήματα που ήταν απαραίτητα για να γίνει το κουκούλι μεταξωτό ύφασμα.

Τα παιδιά έφυγαν από τον χώρο εντυπωσιασμένα και γεμάτα νεοαποκτηθείσες γνώσεις.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση