Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο λιμάνι του Βόλου το ελικοπτεροφόρο «Dixmude»
Στο λιμάνι του Βόλου το  ελικοπτεροφόρο «Dixmude»

Στο λιμάνι του Βόλου το ελικοπτεροφόρο «Dixmude»


Στο λιμάνι του θα καταπλεύσει την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude».

Το ελικοπτεροφόρο θα βρεθεί στο Βόλο στο πλαίσιο της πολυεθνικής, διακλαδικής άσκησης ς-Γαλλίας-Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την επωνυμία «Μέγας Αλέξανδρος 2020», που διεξάγεται από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου στην ευρύτερη περιοχή της ς και του υ.

Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο έχει μήκος 200 , υπηρεσιακή ταχύτητα 19 κόμβους, διαθέτει κατάστρωμα 5.200 τ.μ. και έχει δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 16 ελικοπτέρων ΝΗ90 αλλά και τροχοφόρων τεθωρακισμένων, ενώ διαθέτει μίνι νοσοκομείο και μπορεί να φιλοξενήσει πλήρωμα έως και 500 άτομα.
πλοιο

Η φετινή άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιείται με τη συμμετοχή Ελλήνων, Αμερικανών και Γάλλων πεζοναυτών και κομάντος και αφορά στη συν σε βολές, σε πεδία επιχειρήσεων, τα αλεξιπτωτιστών, με επιπρόσθετη παρουσία μεγάλου αριθμού γαλλικών ελικοπτέρων (μεταφοράς προσωπικού), που αναμένεται να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις από κοινού με τα ελληνικά (Apache) και τα αμερικανικά ελικόπτερα (Apache, Βlack Hawk), τα οποία αυτήν την περίοδο εδρεύουν στην αεροπορική βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, λίγο έξω από τον Βόλο.

Πηγή: iefimerida.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση