Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο λιμάνι του Βόλου ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος
Στο λιμάνι του Βόλου ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος

Στο λιμάνι του Βόλου ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος

Τα που χρηματοδοτήθηκαν από το την τελευταία περίοδο στον εμπορικό λιμένα Βόλου, επισκέφτηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και    Δημήτρης Σκάλκος.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ  Σωκράτης Αναγνώστου, υποδέχτηκε  τον γενικό γραμματέα, τον υφυπουργό στο πρωθυπουργό, αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. ς και Σποράδων   Δωροθέα Κολυνδρίνη και περιφερειακούς συμβούλους.

Ο γενικός γραμματέας, περιηγήθηκε στους χώρους όπου αναμένεται να μεταφερθεί το σκραπ, καθώς προσεχώς αναμένεται να υπογραφεί η με τον ανάδοχο που θα εκτελέσει το μεταφοράς του σκραπ στην τρίτη προβλήτα του λιμένος. Ενός υ, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται κατά 100%.

Επίσης, είδε κατά τη διάρκεια φορτοεκφόρτωσης, το μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων REACH STACKER το κόστος του οποίου ανήλθε στις 477.000ευρώ πλέον και το 35% επί της καθαρής αξίας, χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα, αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τις δραστηριότητες του εμπορικού λιμένος, καθώς μπορεί να στοιβάζει μέχρι πέντε εμπορευματοκιβώτια καθ' ύψος και μέχρι τρεις σειρές σε πλάτος. Επιπλέον, είναι πιο φιλικό προς το , καθώς έχει μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και βελτιώνονται οι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Τέλος, ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του νέου αυτοκινούμενου γερανού, συνολικής δαπάνης 2.980.000ευρώ και χρηματοδότηση κατά 35% από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020 και το υπόλοιπο από ίδιους πόρους του ΟΛΒ.

Ο γερανός, παραλήφθηκε τον Αύγουστο του 2021 από τον ΟΛΒ κι αποτελεί την κορωνίδα των μηχανημάτων του Οργανισμού. Έχει δυνατότητα λειτουργίας είτε μέσω κινητήρα είτε μέσω ηλεκτρικής σύνδεσης από εξωτερική παροχή είναι ανυψωτικής ικανότητας 125τ. κι είναι ο μεγαλύτερος σε δυναμικότητα γερανός που διαθέτει ο λιμένας Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση