Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο λιμάνι του Βόλου μελετητές για το σιδηροδρομικό δίκτυο
Στο λιμάνι του Βόλου μελετητές για το σιδηροδρομικό δίκτυο

Στο λιμάνι του Βόλου μελετητές για το σιδηροδρομικό δίκτυο

Το λιμάνι του , επισκέφτηκε την Πρσκευή 15 Δεκεμβρίου, κλιμάκιο του ΟΣΕ και μελετητών, αποτελούμενο από τον  Κωνσταντίνο Μουρουδέλη, διευθυντή Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού κι Ανάπτυξης του ΟΣΕ και από πλευράς της μελετητικής εταιρείας ADT OMEGA ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρικόπουλος και ο μελετητής Κωνσταντίνος Χαβδούλας.

Η μελετητική εταιρεία έχει αναλάβει για λογαριασμό του ΟΣΕ, την σύνταξη της μελέτης για τη σύνδεση κι ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου εντός χερσαίας ζώνης λιμένα και τη σύνδεσή του με το δίκτυο του ΟΣΕ. Σύμφωνα με το έργο, θα αναπτυχθεί στην ανατολική και δυτική πλευρά του προβλήτα ο1, στον προβλήτα ο2, ενώ στον προβλήτα Νο3 το δίκτυο θα αναπτυχθεί στην περιοχή ς παλαιοσιδήρου –scrap και θα υπάρξει πρόβλεψη για την επέκτασή του στον τρίτο προβλήτα, όταν αυτός ολοκληρωθεί.

Τα στελέχη, συνοδευόμενα από τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θωμά Σπάχο επισκέφτηκαν τους χώρους και τους προβλήτες στον εμπορικό λιμένα, προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να καταγράψουν την υφιστάμενη υποδομή.

Μέχρι τέλος της Άνοιξης, αναμένεται να παραδοθεί από τους μελετητές στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου εντός χερσαίας ζώνης λιμένος, για την οποία θα αναζητήσει στη συνέχεια ο ΟΛΒ χρηματοδότηση για την εκτέλεση, καθώς και η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένος με το δίκτυο του ΟΣΕ, έργο που θα χρηματοδοτήσει ο ΟΣΕ.

Με την υλοποίηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης εντός χερσαίας ζώνης και σύνδεσης με το δίκτυο του ΟΣΕ, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα όχι μόνο του λιμένος αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα, αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη του λιμανιού, καθώς και για την εμπορική του δραστηριότητα, ενώ θα αυξηθεί σημαντικά η αξία του ενόψει και της ιδιωτικοποίησής του.

 

Αντικατάσταση αγωγού ύδατος

Λόγω εκτέλεσης εργασιών της ΜΒ για αντικατάσταση αγωγού ύδατος μετά από βλάβη,  ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες σκαφών στην κεντρική παραλία από το ύψος της οδού Καρτάλη μέχρι το Πανεπιστήμιο, ότι διακόπτεται η υδροδότηση των σκαφών μέσω των Pillars.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός δύο ημερών.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση