Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Στο Κτίριο Καπνού η «Επάνοδος»
Στο Κτίριο Καπνού η «Επάνοδος»

Στο Κτίριο Καπνού η «Επάνοδος»

Το Κτίριο Καπνού, δικαιοδοσίας της , στον Βόλο επισκέφθηκε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων  Δωροθέα Κολυνδρίνη, με το μέλος του Δ.Σ. της «Επανόδου» και κοινωνικό λειτουργό του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας  Λεωνίδα Κωτούλα και τον διευθυντή του ΕΚΚΝ Βόλου Βασίλη Αποστολάκη, όπου ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του 3ου ορόφου, όπου θα στεγαστεί το παράρτημα της Επανόδου στη .

Με εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η παραχώρηση για χρήση του 3ου ορόφου του Κτιρίου Καπνού, που βρίσκεται στο Βόλο επί της οδού Ανθ. Γαζή αρ. 152 με Κ. Όγλ, για τη στέγαση του παραρτήματος «Επάνοδος», με σκοπό την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και εκπαίδευσης στους αποφυλακιζόμενους.

Η «Επάνοδος» δημιουργήθηκε για να διευκολύνει και να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των αποφυλακισμένων, ενώ ο συγκεκριμένος χώρος θα αποτελέσει το πρώτο παράρτημα του φορέα στην ελληνική περιφέρεια.

Το έργο αυτό αποτελεί αποτέλεσμα της αρχικής πρωτοβουλίας Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων να συγκροτήσει και να λειτουργήσει πρώτη σε όλη την την Επιτροπή Κοινωνικής Υποστήριξης με τη συμμετοχή και άλλων θεσμικών φορέων της περιοχής για την στήριξη των αποφυλακισμένων.

Μετά τις εργασίες που ολοκληρώθηκαν αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια στο χώρο τον προσεχή Σεπτέμβριο και να προγραμματιστεί η λειτουργία του φορέα στην περιοχή.

Οι υπόλοιποι όροφοι του κτιρίου, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα χρησιμοποιηθούν ως πολυχώρος πολιτισμού και μουσειακός επισκέψιμος χώρος, έργο που βρίσκεται ήδη στο στάδιο της εκπόνησης μελέτης.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε: «Επισκέφθηκα σήμερα τον 3ο όροφο του Κτίριο Καπνού στο Βόλο και ενημερώθηκα σχετικά με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του χώρου που είναι πλέον έτοιμος προς χρήση. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ως συμβάλλαμε καθοριστικά για να στεγαστεί και να λειτουργήσει το πρώτο παράρτημα της ¨Επανόδου¨ στην ελληνική περιφέρεια, που παρέχει στους εξυπηρετούμενούς της πολύπλευρη υποστήριξη κατά τα πρώτα βήματα τους εκτός φυλακής. »

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση