Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Στο καφενείο Σταγιατών η συνάντηση της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό
Στο καφενείο Σταγιατών η συνάντηση της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό

Στο καφενείο Σταγιατών η συνάντηση της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό

Στις Σταγιάτες, στο καφενείο του χωριού, θα συναντηθεί η συντονιστική επιτροπή της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται «όλα τα μέτωπα του νερού εξακολουθούν να είναι ανοικτά με την κυβέρνηση να ανακοινώνει αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΥΑ με τη μνημονιακή λογική της ανάκτησης του κόστους και τη ΔΕΥΑΜΒ να αποφασίζει διμηνιαία έκδοση λογαριασμών και διακοπή νερού σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν.
Η δημοτική αρχή εξακολουθεί να πιέζει με υποβολή προστίμων την εγκατάσταση υδρομετρητών, να ρυπαίνει το πόσιμο νερό στις ορεινές κοινότητες με χλώριο, να επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση του νερού ξεκινώντας από τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων και να στέλνει σε δίκες συναγωνιστές της Κίνησης. Τελευταία, επιπλέον, επιχειρεί να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο των πολιτών του ορεινού όγκου που από το 2011 στέκεται δυναμικά και αποτελεσματικά απέναντι στα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του νερού».

Η συντονιστική επιτροπή της Κίνηση καλεί σε συνάντηση τους πολίτες των χωριών και της πόλης που ενδιαφέρονται για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, για ενημέρωση, συζήτηση γύρω από όλα τα παραπάνω θέματα καθώς και για τις εκδηλώσεις που έγιναν τελευταία με πρωτοβουλία συλλογικοτήτων στην Αθήνα και τη Μεσοχώρα και στις οποίες συμμετείχε η Κίνηση και λήψη αποφάσεων για τις επόμενες κινήσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στη Βόρεια Ελλάδα το 66% των ενεργών κρουσμάτων - https://t.co/aSOy13geto -

  • Ποια εποχικά καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα - https://t.co/UYOCrvzAIk -

  • Πριν και μετά το εμβόλιο: 700 επιδημιολόγοι απαντούν - https://t.co/o3RsS9aF21 -

"Αλιεύοντας" την είδηση