Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 η χρηματοδότηση της συνέχισης Λειτουργίας των ΚΗΦΗ
Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 η χρηματοδότηση της συνέχισης Λειτουργίας των ΚΗΦΗ

Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 η χρηματοδότηση της συνέχισης Λειτουργίας των ΚΗΦΗ

Εντάχθηκαν στο / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, και συγκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 2.α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» οι εξής πράξεις, συνολικού προϋπολογισμού 403.340,00 €.

 

  • «Συνέχιση Λειτουργίας Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στη Θεσσαλία / Δήμος Τρικκαίων», προϋπολογισμού 89.000 € με Δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας τον Δήμο Τρικκαίων
  • «Συνέχιση Λειτουργίας ΚΗΦΗ , Αγριάς, έας Αγχιάλου», προϋπολογισμού 314.340 €  με δικαιούχο και Φορέα Λειτουργίας  το ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου .

 

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, η ένταξη των πράξεων στο Πρόγραμμα με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Όπως ανέφερε ο : « Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνει η χ η στήριξη των συνανθρώπων μας αποτελεί πράξη ύψιστης ευθύνης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μέσω της δράσης των ΚΗΦΗ παρέχονται υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προτα ή προτα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο και ενισχύουμε στην πράξη δίκτυα κοινωνικής στήριξης»

Η χρηματοδότηση αφορά στην συνέχιση της λειτουργίας για ένα έτος των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), που παρέχουν υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.λπ.), των οποίων το οικογενειακό που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει. Οι επωφελούμενοι των Κέντρων  Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων αναμένεται να ανέλθουν σε 100 άτομα.

 

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση