Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Το εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, το οποίο ανακαινίζεται ριζικά, επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με την αντιπεριφερειάρχη και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται από το 2014 -2020 και υλοποιείται από τον Δήμο Βόλου.

«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του 2014 -2020 έχουμε σε εξέλιξη τις ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η αποκατάστασή του Θεάτρου αποτελεί ένα χρέος απέναντι στην ιστορία της πόλης. Η ολοκλήρωση του έργου πρόκειται να συμβάλλει στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, στην ανάπλαση και αναζωογόνηση της περιοχής παρέμβασης, στην προστασία και αξιοποίηση του πολιτιστικού κεφαλαίου, προς όφελος όλων των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης του Βόλου».

Το Θέατρο Βόλου

Το Θέατρο αποτελεί τον άξονα ενός ολοκληρωμένου πολιτιστικού κέντρου. Περιβάλλεται από την , εκθεσιακούς υπαίθριους χώρους, το Ωδείο, το Εικαστικών Τεχνών, το Δημαρχείο.

Σε συνδυασμό με τις μικρές σκηνές της Παλιάς Ηλεκτρικής, του Αχιλλείου, του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας, το Μουσείο της Πόλης και τον πολυχώρο Τσαλαπάτα ολοκληρώνεται το δίκτυο των πολιτιστικών χώρων που αναλογούν σε μια πόλη όπως ο .

Το 2007 το Δημοτικό Θέατρο σταμάτησε τη λειτουργία του εξαιτίας κατασκευαστικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά τις ανακαίνισής του, με αποτέλεσμα την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική αποδυνάμωση της περιοχής.

Οι εργασίες

Αναλυτικά, οι εργασίες αποκατάστασης που εξελίσσονται: Οι εργασίες σχετικά με τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου αφορούν στην ενίσχυση των στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα και την αποκατάσταση των βλαβών και αστοχιών που εντοπίσθηκαν λόγω της οξείδωσης οπλισμών και ενανθράκωσης του σκυροδέματος.

Στη στάθμη της θεμελίωσης προτείνεται ενίσχυση των μεμονωμένων θεμελίων με εγκιβωτισμό των υπαρχόντων σε ένα θεμέλιο από έγχυτο σκυρόδεμα και χρήση βλήτρων.

Επίσης, ενίσχυση υποστυλωμάτων με μανδύα (έγχυτο και εκτοξευόμενο) καθώς και εργασίες εμποτισμού με αναστολέα διάβρωσης, επισκευαστικά διογκούμενα κονιάματα και υδροφοβικές βαφές.

Τέλος προβλέπονται ενισχύσεις δοκών με συνεχές ινοπλισμένο πολυμερές και αποκαταστάσεις τμημάτων πλακών.

Η ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου αφορά σε εργασίες αποξηλώσεων κουφωμάτων και φθαρμένων στοιχείων (μονωτικών, δαπέδων, επενδύσεων), αποκαταστάσεις τοιχοποιιών, επιστρώσεις δαπέδων (φουαγιέ, W.C., σκηνής και βοηθητικών χώρων), νέες επενδύσεις και αντικατάσταση κουφωμάτων όπου απαιτούνται.

Όσον αφορά στις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες περιλαμβάνεται νέα εγκατάσταση τόσο κλιματισμού όσο και θέρμανσης σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η τοποθέτηση δύο συστημάτων.

Το ένα θα καλύπτει τις ανάγκες των χώρων γραφείων καθημερινής χρήσης και το δεύτερο τις ανάγκες των υπόλοιπων ενιαίων χώρων του Θεάτρου.

Επιπλέον γίνονται νέες εγκαταστάσεις ύδρευσης-αποχέτευσης, ηλεκτρολογικών, πυρασφάλειας, καθώς και συστημάτων οπτικοακουστικών και θεατρικού φωτισμού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση