Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Στο έργο αποκατάστασης βλαβών στο οδικό δίκτυο η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ
Στο έργο αποκατάστασης βλαβών στο οδικό δίκτυο η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ

Στο έργο αποκατάστασης βλαβών στο οδικό δίκτυο η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ

Αυτοψία στις εργασίες του έργου «Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων», προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, πραγματοποίησε την Τρίτη 26-03-2019, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων  Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Οι εργασίες αποκατάστασης οδοποιίας έχουν ήδη ξεκινήσει στην επαρχιακή οδό από τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού προς έως το , μήκους περίπου 3 χλμ. και αποτελούν τμήμα της παραπάνω εργολαβίας.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος, ασφαλτικές ισοπεδωτικές στρώσεις, και εν συνεχεία διάστρωση της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας.

Οι εργασίες θα συνεχισθούν στα Κάτω-Άνω Λεχώνια και στο Κατηχώρι.

Ο προϋπολογισμός του συνολικού έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.500.000,00 € και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας 2018.

Σε δηλώσεις της η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: «προχωρούμε από την πλευρά μας με γρήγορους ρυθμούς στην αποκατάσταση βλαβών στο που ανήκει στην αρμοδιότητά μας. Υλοποιούμε σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, έργα ουσίας, έργα χρήσιμα για τις τοπικές κοινωνίες. Στόχος μας ένα ασφαλές στην ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία, προκειμένου εμπορεύματα και άνθρωποι να μετακινούνται χωρίς προβλήματα και χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων».

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από την Θεσσαλίας οι εργασίες του έργου «Συντήρηση της οδού Αγριά – Δράκεια – Χάνια», προϋπολογισμού 500.000,00€. Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε την Τρίτη 26-03-2019 η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων , προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο του έργου.

Σε δηλώσεις της τόνισε ότι η Θεσσαλίας πραγματοποιεί καθημερινές σε του Νομού που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και ιεραρχούμε τις ανάγκες και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και σε απόλυτη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τις τεχνικές μας και τους Δήμους, προχωρούμε στην υλοποίηση των έργων».

Οι εργασίες αφορούν στην άρση καταπτώσεων από κατολισθήσεις, στην επένδυση με σκυρόδεμα τμημάτων της χωμάτινης τάφρου της οδού, στον καθαρισμό υφιστάμενων φρεατίων και οχετών από φερτά υλικά, στην αποκατάσταση στρώσεων οδοστρωσίας στα σημεία που η οδός έχει παρουσιάσει βλάβες, στην κοπή και απομάκρυνση χόρτων στα ερείσματα των οδών με χρήση αυτοκινούμενου οχήματος – πεζού χειριστή καθώς και με μηχανήματα και εργάτες, στην κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, στην επισκευή της οδοστρωσίας, σε νέες , στην τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, στην τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και σε εργασίες διαγράμμισης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση