Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο δρόμο η δημοτική αστυνομία Βόλου
Στο δρόμο η δημοτική αστυνομία Βόλου

Στο δρόμο η δημοτική αστυνομία Βόλου

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου εξετάστηκε η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας των υπηρεσιών στο μέχρι τ διάστημα της ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωναϊού στην πόλη και αποφασίστηκαν νέα μέτρα, μετά και την απαγόρευση που επιβλήθηκε και ήδη ισχύει.

 

Για μια ακόμη αφορά επιβεβαιώθηκε η βούληση και η αποφασιστικότητα όλων όπως ο Δήμος συνεχίσει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για την στήριξη ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και μεμονωμένων συμπολιτών, που χρήζουν βοήθειας, και συνολικά για την περαιτέρω ανακούφιση των πολιτών και την, κατά το μέτρο που του αναλογεί,  συμβολή στην ελάφρυνση των οικονομικών προβλημάτων των δημοτών.

Στον τομέα της κοινωνικής ς και αλληλεγγύης διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία η τηλεφωνική υπηρεσία βοήθειας (τηλ. 24213 – 53140 και 24213 – 53158) μέσω της οποίας συντονίζεται το σύνολο των κοινωνικών δομών του Δήμου (Βοήθεια στο Σπίτι, και Φαρμακείο, Α Υγείας, κ.λπ.) για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας και στήριξης σε συμπολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες,  αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν και τους απόρους και οικονομικά αδύναμους.

Μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί 142 συμπολίτες , ενώ επίσης,  εξυπηρετούνται και συσσίτια από τα Σπίτια Γαλήνης, όπου αυτά δεν λειτουργούν λόγω της μη προσέλευσης εθελοντών.

Ακόμη διαπιστώθηκε ότι η Καθαριότητα λειτουργεί με το 100% του προσωπικού, πλην των αδειών ειδικού σκοπού και η εικόνα της καθαριότητας της πόλης είναι πολύ καλή. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν όπως προβλέπουν τα Π..Π.

Η Δημοτική Αστυνομία προβαίνει από σήμερα το πρωί στους ελέγχους που προβλέπονται για την απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας.

Έχουν χορηγηθεί σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου βεβαιώσεις τύπου Α όπως προβλέπει η .

Οι λαϊκές αγορές διεξάγονται με το 50% των πωλητών  και σε απόσταση των 5 μ. ο ένας από τον άλλο.

Τέλος στον τομέα της λήψης μέτρων οικονομικής ανακούφισης πολιτών και επιχειρήσεων αναστέλλεται έως 31-5-2020 η καταβολή μισθωμάτων για την ενοικίαση  επιχειρήσεων ιδιοκτησίας Δήμου Βόλου που έχουν κλείσει με όμο και για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων και εντός κοιμητηρίου.

Επίσης απαλλάσσονται από τα αναλογούντα δημοτικά τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, οι επιχειρήσεις  που διέκοψαν ή περιορίζουν υποχρεωτικά την λειτουργία τους.

Όπως τονίστηκε , τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής οφείλουν καθημερινά να παρακολουθούν και να αξιολογούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και να αγωνίζονται για την ποιοτική τους αναβάθμιση, όπου αυτό είναι εφικτό.

Τα μέτρα, σε κάθε περίπτωση, ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα επαναξιολογούνται και θα προσαρμόζονται στις ανάγκες που στο μεταξύ από την καθημερινότητα προκύπτουν.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι , οι πρόεδροι των Οργανισμών του Δήμου (ΔΕΥΑΜΒ, ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, Κ ΔΙΕΚ),  ο εντεταλμένος σύμβουλος της Δημοτικής  Αστυνομίας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βόλου και οι ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση