Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / ΥΓΕΙΑ / Στο δίκτυο CitiesNet ο Βόλος
Στο  δίκτυο CitiesNet   ο  Βόλος

Στο δίκτυο CitiesNet ο Βόλος

Στο  δίκτυο  CitiesNet  περιλαμβάνεται ο  Βόλος -μεταξύ των 10 πόλεων- που θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Activeage»,  προϋπολογισμού 55 εκ. ευρώ για όλη την Ευρώπη.

 

Το «Activeage»προβλέπει τη δημιουργία έξυπνων κατοικιών για άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Το έργο θα υλοποιηθεί στην Κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στους  δήμους Βόλου, Γρεβενών, Λαμίας, Βέροιας, Λάρισας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Κατερίνης και Τρικκαίων, σε συνεργασία με την e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν συνθήκες ανεξάρτητης διαβίωσης στο σπίτι του κάθε χρόνια ασθενή και ήδη τα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα εφαρμογή παρόμοιων προγραμμάτων στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, έχουν αποδείξει ότι έχει ανέβει το προσδόκιμο ζωής των χρόνια πασχόντων.

Όπως ανέφερε σήμερα, στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala, Οδυσσέας Ράπτης, στο Βόλο θα δημιουργηθούν δέκα “έξυπνα σπίτια” σε σύνολο 150 που θα γίνουν το 2018 και 2019 στις 10 πόλεις.

“Ηδη ο Βόλος έχει συμμετάσχει και στο παρελθόν σε παρόμοια προγράμματα και κάποιοι χρόνια πάσχοντες διαθέτουν και φορητούς καρδιογράφους και μετρητές σακχάρου, πιεσόμετρα κ.ά.

Η πληροφορία θα μεταδίδεται είτε σε ένα Νοσοκομείο είτε σε έναν ιδιώτη γιατρό που παρακολουθεί τον ασθενή. Με τον τρόπο αυτό   έχει ένα πιο πλούσιο ιστορικό της πορείας της ασθένειας του ασθενή και μπορεί να παρέμβει προληπτικά αλλάζοντας τη θεραπεία του” επισήμανε ο κ. Ράπτης.

Στις 11 Ιανουαρίου στο Βόλο θα γίνει μία πρώτη συνάντηση με ενδιαφερόμενους νοσηλευτές ώστε να εκπαιδευτούν πρώτα εκείνοι και μετά με τη σειρά τους να εκπαιδεύσουν τους ενδιαφερόμενους χρόνια πάσχοντες. “Ξεκινάμε με μία βάση με χρόνια ασθενείς που γνωρίζουν οι υπηρεσίες του δήμου Βόλου, αλλά μπορεί και να γίνει μία πρόσκληση ενδιαφέροντος” ανέφερε ο κ. Ράπτης.

Τα μηχανήματα παρακολούθησης παρέχονται δωρεάν και θα γίνει αναβάθμιση και στα ήδη υπάρχοντα, ώστε να υπάρξει δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια: απευθύνεται σε δημότες που είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα (τέταρτος βαθμός καρδιοπάθειας), είτε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, είτε υψηλή αρτηριακή πίεση είτε σακχαρώδη διαβήτη.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τον Ολυμπιακό Βόλου αντιμετωπίζουν οι βολεϊμπολίστριες του Γ.Σ. Βόλου - https://t.co/e0KkDKl8jl -

  • «Πράσινο φως» για την έναρξη ανάπλασης των παροχθίων του Κραυσίνδωνα; - https://t.co/Ileyci5SuP -

  • Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να δημιουργηθεί θεσμικός φορέας αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος»… - https://t.co/XYURBUJPyV -

"Αλιεύοντας" την είδηση