Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο Δ.Σ. Βόλου τα μέλη της Κίνησης Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό
Στο Δ.Σ. Βόλου τα μέλη της Κίνησης Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό

Στο Δ.Σ. Βόλου τα μέλη της Κίνησης Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 5.30 μ.μ. θα συγκεντρωθούν τα μέλη της Κίνησης Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό.

Με σημερινή τους ανακοίνωση τα μέλη της Κίνησης για το Νερό τονίζουν: “Είναι γνωστή η πλημμελής λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού που έχει ως αποτέλεσμα τη ρύπανση του Παγασητικού με ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ, η προβληματική λειτουργία της οποίας οδήγησε σε οικονομικά σκάνδαλα (βλ. ΕΡΓΗΛ) και στην κακή ποιότητα του νερού της πόλης. Πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Απ. Γαλάτης, ανακοίνωσε ότι η Δημοτική Αρχή έχει απο-φασίσει (!) να δώσει τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιώτη εργολάβο.Τί συνεπάγεται όμως η εισβολή ιδιωτικών εταιρειών;

1) Μόλυνση και απονέκρωση του Παγασητικού. Ο ιδιώτης ενδιαφέρεται για τη μεγιστοποίηση των κερδών. Η απολύμανση και η επιδιόρθωση των βλαβών κοστίζουν, αλλά τα βακτηρίδια είναι τζάμπα και σε αφθονία.

Η μόλυνση του Παγασητικού συνεπάγεται επιδείνωση των συνθηκών της δημόσιας ς. Ποιοί θα μπορούν να κολυμπούν πλέον στις παραλιακές περιοχές και ποιοί θα τρέφονται με μολυσμένη τροφή;

2)Κατακόρυφες αυξήσεις στους λογαριασμούς. Με βάση τους μνημονιακούς νόμους (Υπουργική Απόφαση για τους «Γενικούς Κανόνες Τιμολόγησης και Κοστολόγησης Υπηρεσιών Ύδατος») η κερδοφορία του όποιου εργολάβου θα μεταφερθεί στις δικές μας πλάτες μέσω των λογαριασμών.

3)Ανοίγει διάπλατα ο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Ήδη η κυβέρνηση έχει βάλει πωλητήριο στην ΕΥΔΑΠ (Αθήνα) και την ΕΥΑΘ (Θεσσαλονίκη) μέσω του υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων. Ενώ σε ότι αφορά τις ΔΕΥΑ στόχος της κυβέρνησης, των δανειστών και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων είναι η έμμεση ιδιωτικοποίηση μέσω της «σαλαμοποίησης» και των (συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Όλα στο βωμό του κέρδους λοιπόν!

Ως «Συμμαχία για το Νερό» λέμε:
-Όχι στη διαχείριση του Βιολογικού Καθαρισμού από ιδιώτη – εργολάβο, όχι στα . Όχι στην όλο και μεγαλύτερη εκχώρηση κομματιών της ΔΕΥΑΜΒ σε ιδιώτες (καταμέτρηση υδρομέτρων, διανομή λογαριασμών, επισκευή βλαβών).'Οχι στην ιδιωτικοποίηση.
-Κοινωνικός έλεγχος με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, των δημοτικών παρατάξεων, των κινημάτων, των τοπικών κοινοτήτων και επιστημονικών φορέων .
-Διαρκής και έγκυρη ενημέρωση της κοινωνίας για τη λειτουργία του Βιολογικού και τυχόν φαινόμενα ρύπανσης του Παγασητικού μέσα από τακτικούς και πιστοποιημέ ελέγχους. Όχι στην α και την απόκρυψη της αλήθειας.
-Άμεση κάλυψη όλων των αναγκών της ΔΕΥΑΜΒ (ειδικά στο Βιολογικό Καθαρισμό) σε εργατικό- στελεχιακό δυναμικό, μέσα από προσλήψεις προσωπικού με σταθερές και όχι ευέλικτες εργασίας. Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες επενδύσεις στο σύστημα του Βιολογικού Καθαρισμού με στόχο τη συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό και την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας.
Για όλα αυτά σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί! Πρώτο τη Δευτέρα 13/2, στις 5:30μ.μ. στο Βόλου. Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!”
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση