Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ν. Αγχιάλου ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος
Στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ  Παραδοσιακών Χορών Ν. Αγχιάλου ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος

Στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ν. Αγχιάλου ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος

Ολοκληρώθηκε στις 8 Ιουλίου 2018  στην πόλη της Νέας Αγχιάλου το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Μία συνδιοργάνωση της Ένωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, του Συλλόγου των εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου, της Μαγνήτων Κιβωτού και του Φιλοπρόοδου Συλλόγου. Φέτος  συμμετείχαν  παρακάτω χώρες: Κολομβία – Μεξικό – Αργεντινή – Φιλιππίνες – Κύπρος – Μολδαβία – Βουλγαρία – Τσεχία όπου πρόσφεραν ένα μοναδικό θέαμα.

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Θανάση Μπέα, παρουσίασε χορούς νησιώτικους και καθήλωσε το κοινό με την εκπληκτική του εμφάνιση.

Tο χορευτικό τμήμα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχίαλου

στο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης


Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, υπό την αιγίδα της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. πραγματοποιήθηκε στο Φράγμα της Θέρμης Θεσσαλονίκης, το 8ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών- Βορειοθρακιωτών.

Η Π.Ο.Σ.Α.Ρ. με πρόεδρο την Ευδοκία Παπαχρηστούδη, καθώς και όλο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, οργάνωσαν μία εξαιρετική βραδιά, ένα αντάμωμα Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης, όπου μέσα από τον χορό και το τραγούδι, ζωντάνεψαν μνήμες και αποδόθηκε έτσι και ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους προγόνους.

Η διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς  είναι τιμή και χρέος και αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» στην Π.Ο.Σ.Α.Ρ. που προσπαθεί χρόνια τώρα να αφυπνίσει και να κρατήσει ζωντανή την ταυτότητα ως Έλληνες της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος-μέλος της Ομοσπονδίας- ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση και υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου  Αθανάσιου Μπέα  χόρεψε χορούς της Μαύρης Θάλασσας.
Τους χορευτές  συνόδευσαν η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Νέας Αγχιάλου καθώς και μέλη του Φιλοπρόοδου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δήμος Βόλου: Να μην καταργηθεί το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας - https://t.co/ZY1qtu8nCA -

  • Διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων κι επέστρεψε - https://t.co/ShEPhy6S5r -

  • Βρυξέλλες: Η πρόταση της κυβέρνησης για την α΄κατοικία δεν είναι ικανοποιητική - https://t.co/9m1trI1UlW -

"Αλιεύοντας" την είδηση