Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο 1ο Φόρουμ Ελληνικών – Κινέζικων πόλεων στο Ζάππειο o Δήμος Βόλου
Στο 1ο Φόρουμ Ελληνικών – Κινέζικων πόλεων στο Ζάππειο o Δήμος Βόλου

Στο 1ο Φόρουμ Ελληνικών – Κινέζικων πόλεων στο Ζάππειο o Δήμος Βόλου

Στο 1o Eλληνοκινεζικό Forum σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, έπειτα από πρωτοβουλία του δήμαρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, συμμετείχε ο Δήμος – ένας εκ των ιδρυτικών μελών της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων – διά της αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού εωργίας Μποντού – Τοκαλή και του αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης Απόστολου Ζαρκάδα – Βεργή.

Στο συμμετείχαν συνολικά 160 ελληνικοί δήμοι, τέσσερις κινεζικές επαρχίες και 14 κινεζικές . Επίσης παρίστανται πολλοί πολιτικοί, , δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο πλαίσιο του Forum η κα.Τοκαλή προέβη σε επαφές με ομολόγους της από ελληνικούς δήμους καθώς και με εκπροσώπους κινεζικών επαρχιών προωθώντας την συγκρότηση ενός πολυεπίπεδου πλαισίου συνς σε πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς τομείς, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ζαρκάδας – Βεργής είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα που αφορούν στην της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας.

Να αναφερθεί ότι η κα. Τοκαλή είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον πρέσβη της Λαϊκής ς της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli στον οποίο και παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και ευρύτερα της ς. Ο κ. Zou Xiaoli έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα όσα του ανέφερε η κα. Τοκαλή, η οποία τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την περιοχή μας το προσεχές διάστημα.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως το 2017 η Κίνα θα είναι η τιμώμενη χώρα της και θα είναι επίσης Έτος Πολιτισμού για τις δύο χώρες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση