Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο 1ο Φόρουμ Ελληνικών – Κινέζικων πόλεων στο Ζάππειο o Δήμος Βόλου
Στο 1ο Φόρουμ Ελληνικών – Κινέζικων πόλεων στο Ζάππειο o Δήμος Βόλου

Στο 1ο Φόρουμ Ελληνικών – Κινέζικων πόλεων στο Ζάππειο o Δήμος Βόλου

Στο 1o Eλληνοκινεζικό Forum σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, έπειτα από πρωτοβουλία του δήμαρχου , Ηλία Ψινάκη, συμμετείχε ο Δήμος – ένας εκ των ιδρυτικών μελών της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων – διά της αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή και του αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης Απόστολου Ζαρκάδα – Βεργή.

Στο συμμετείχαν συνολικά 160 ελληνικοί δήμοι, τέσσερις κινεζικές επαρχίες και 14 κινεζικές πόλεις. Επίσης παρίστανται πολλοί πολιτικοί, επιχειρηματίες, δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο πλαίσιο του Forum η κα.Τοκαλή προέβη σε επαφές με ομολόγους της από ελληνικούς δήμους καθώς και με εκπροσώπους κινεζικών επαρχιών προωθώντας την συγκρότηση ενός πολυεπίπεδου πλαισίου ς σε πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς τομείς, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ζαρκάδας – Βεργής είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της ς στην περιοχή μας.

Να αναφερθεί ότι η κα. Τοκαλή είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της ς στην Ελλάδα Zou Xiaoli στον οποίο και παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και ευρύτερα της Μαγνησίας. Ο κ. Zou Xiaoli έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα όσα του ανέφερε η κα. Τοκαλή, η οποία τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την περιοχή μας το προσεχές διάστημα.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως το η θα είναι η τιμώμενη χώρα της και θα είναι επίσης Έτος Πολιτισμού για τις δύο χώρες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση