Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στις 7.700 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν οι ωφελούμενοι στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου
Στις 7.700 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν οι ωφελούμενοι στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου

Στις 7.700 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν οι ωφελούμενοι στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου

Στις 7.700 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν οι ωφελούμενοι στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου που θα λειτουργήσει στο κτίριο του πρώην Υγειονομικού, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση της Πράξης «» στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και η παραχώρηση τμήματος κτιρίου για τη λειτουργία του «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου».

Σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Θαν. Θεοδώρου, από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου, θα εξυπηρετηθούν περίπου 7.700 άτομα.

Να σημειωθεί ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου ΠΑ – ΔΙΕΚ στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας για την περίοδο 2014 – 2020, θα καταθέσει εκ μέρους του Δήμου Βόλου μία ολοκληρωμένη πρόταση για το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου» στην οποία πρόταση συμπεριλαμβάνονται και τα δύο Παραρτήματα ΡΟΜΑ που λειτουργούν στο Αλιβέρι και στην Αγ. Παρασκευή.

ια την λειτουργία του «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου» θα αξιοποιηθεί το κτίριο που αναφέρεται και στο οποίο θα συστεγαστούν σε διακριτούς χώρους τόσο το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου» , όσο και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου , έτσι ώστε η λειτουργία των δύο δομών να βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με την ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης , Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: τα «Κέντρα Κοινότητας», τα Παραρτήματα και οι Κινητές Μονάδες τους, λειτουργούν ως δομές συμπληρωματικές των Κοινωνικών Υπηρεσιών των αντίστοιχων α' βαθμού́ και εποπτεύονται από́ αυτές. ια την υλοποίηση της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου», ο Δήμος Βόλου θα παραχωρήσει στην ΠΑ – ΔΙΕΚ το τμήμα του κτιρίου πρ. Υγειονομικό, εμβαδού 342,26 τ.μ. , το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσης.

Τα Κέντρα Κοινότητας , σύμφωνα και με την ΚΥΑ με αριθμό πρωτ. Οικ. 14435-1135/29-3-2016 έχουν ως αντικείμενο:
• Την υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών
o Πληροφόρηση και παραπομπή των πολιτών σχετικά με τα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης
o Υποστήριξη των πολιτών στην διαδικασία ένταξης στα ανωτέρω προγράμματα
• Την συνεργασία με υπηρεσίες και δομές
o Συνεργασία και προώθηση αιτημάτων σε άλλες δομές όπως Κοινωνικοί Ξενώνες , Ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών κ.α
o Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε υπηρεσίες ς
o Συνεργασία για ένταξη ανέργων στην

Τα Κέντρα Κοινότητας δύναται να διευρύνει την δράση του με Παραρτήματα ώστε να εξυπηρετεί θύλακες φτώχειας , καταυλισμούς ΡΟΜΑ , Μεταναστών κ.α

Οι ωφελούμενοι των Κέντρων Κοινότητας είναι κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού , παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού , οι ωφελούμενοι του Προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης καθώς και μετανάστες , ΑμΕΑ , ΡΟΜΑ και γενικότερα ευπαθείς Ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ και τον Οδηγό Εφαρμογής και Λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας η συ των Κέντρων Κοινότητας με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα βοηθούσε στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

Να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση ψήφισης των θεμάτων για το Κέντρο Κοινότητας, δημιουργήθηκε ένταση όταν στην πόρτα εισόδου του Δημοτικού Συμβουλίου στάθηκε ένας άνδρας ο οποίος ήθελε να μάθει για ένα θέμα και μετά από παρανόηση, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας θεώρησε ότι όσα ακούστηκαν αφορούσαν τον ίδιο και ζήτησε να κληθεί η Αστυνομία κατηγορώντας για το σκηνικό τους κ.κ. Στεφόπουλο και Καπουρνιώτη, ενώ ο κ. Καπουρνιώτης ζήτησε από τον κ. Γαργάλα να ανακαλέσει τα όσα είπε για τον ίδιον και τον κ. Στεφόπουλο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση