Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στειρώσεις και υιοθεσίες αδεσπότων
Στειρώσεις και υιοθεσίες  αδεσπότων

Στειρώσεις και υιοθεσίες αδεσπότων

Σχολεία επισκέφθηκαν σήμερα το Καταφύγιο στις Γλαφυρές

Την ουσιαστική και αποτελεσματική προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή του Βόλου και στον τομέα της αντιμετώπισης του μείζονος κοινωνικού φαινομένου με την περισυλλογή και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά δεκάδες από σχολεία της περιοχής και κάτοικοι του Βόλου, που βρέθηκαν με αφορμή τη σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων », στο Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων, στις Γλαφυρές, που λειτούργησε για το κοινό από τις 11 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι.

Εντυπωσιακά ήταν και τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπεύθυνος του προγράμματος περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων Νίκος Πολύζος αναφορικά με τις στειρώσεις, τις υιοθεσίες κ.ά. που έχουν γίνει τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Στο Καταφύγιο βρέθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστάσιος Μπατζιάκας καθώς και ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου κ. .

Όπως τόνισε ο σε δήμαρχος Βόλου «όλα θα πρέπει να γίνονται την κατάλληλη χρονική περίοδο. Ο επέλεξε, μετά από μία περίοδο που λοιδορήθηκε από πολλούς δημοσιογράφους, αλλά και από πολιτικούς αντίπαλους, μετά από μια περίοδο που μας έριξαν κιλά λάσπη και εξαπέλυσαν δεκάδες κατηγορίες, γιατί είχαν βρει πρόσφορο έδαφος για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να δείξει την δουλειά που έχει κάνει στο θέμα των αδεσπότων».

Ο ίδιος επισήμανε πως η Δημοτική Αρχή είναι δίπλα σε όλα τα προβλήματα και σημείωσε πως τα αδέσποτα είναι θέμα παιδείας καθώς όπως είπε «τι είναι τα αδέσποτα; Είναι μια αμέλεια των ανθρώπων. Δεν βγήκαν μόνα τους και έγιναν αδέσποτα. Και δημιουργούν κινδύνους και γίνονται επικίνδυνα γιατί διψάνε και πεινάνε. Η Δημοτική Αρχή λοιπόν είναι εδώ και συνεργάζεται με τις φιλοζωικές ομάδες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αν. Μπατζιάκας χαρακτήρισε «υπερβολές» τα όσα έχουν λεχθεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τόνισε πως το κυνοκομείο είναι καθημερινά ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί να το επισκεφθεί και να προχωρήσει σε υιοθεσία ενός αδεσπότου.

Μάλιστα ο ίδιος χαρακτήρισε ως «πεντάστερο» το κυνοκομείο και προανήγγειλε ευχάριστες εκπλήξεις, ενώ ενημέρωσε πως χθες βεβαιώθηκε και το πρώτο πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια δεσποζόμενου σκύλου καθώς το ζώο δεν έφερε το απαραίτητο τσιπ.

Στειρώσεις και υιοθεσίες

Σημαντικοί είναι οι αριθμοί που έδωσε στην ο κ. Πολύζος αναφορικά με το τι έχει γίνει τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Όπως είπε τους προηγούμενους 16 μήνες έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 600 στειρώσεις, πάνω από 200 υιοθεσίες και περίπου 450 θεραπείες. «Οι αριθμοί νομίζω τα λένε όλα.

Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου αλλά αυτά που κάνουμε εμείς σε ένα χρόνο άλλοι τα έχουν κάνει σε μια 5ετία», είπε ο κ. Πολύζος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρωγή της δημοτικής αρχής τονίζοντας πως «βλέπετε ότι συνεχώς γίνονται από τον Δήμο.

Αυτό το χρονικό διάστημα διαμορφώνεται ο προαύλιος χώρος όπου θα τοποθετηθούν ειδικά για κουτάβια.

kynokomeio3-1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση