Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στήριξη των πληγέντων από τη χιονόπτωση και τον παγετό ζητά η “Επιλογή Ευθύνης”
Στήριξη των πληγέντων από τη χιονόπτωση και τον παγετό ζητά η “Επιλογή Ευθύνης”

Στήριξη των πληγέντων από τη χιονόπτωση και τον παγετό ζητά η “Επιλογή Ευθύνης”

Στήριξη των πληγέντων από την χιονόπτωση και τον παγετό ζητά η “Επιλογή Ευθύνης” , με έγγραφό της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά με το οποίο ζητά να τεθεί το θέμα σε συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του Σώματος.

Χαρακτηριστικά οι σύμβουλοι της α' ελάσσονος μειοψηφίας αναφέρουν: “Ο , καθώς και ολόκληρος ο Νομός Μαγνησίας, επλήγη τις τελευταίες ημέρες από έντονα . Εξαιτίας της χιονόπτωσης, του παγετού και των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στις μετακινήσεις, η αγορά του Βόλου νέκρωσε εντελώς επί δύο ημέρες, ενώ άλλες δύο ημέρες υπολειτούργησε.

Η οικονομική ζημιά που υπέστη ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας, σύμφωνα και με τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, είναι ακόμη μεγαλύτερη, δεδομένου ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες συνέπεσαν με την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της , σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν σε πολλές της περιοχής μας, ενώ σημαντικό μέρος των υποδομών που υποστήριζε την οικονομική και κοινωνική , απαξιώθηκε ή δεν είναι λειτουργικό.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, οι ακυρώσεις των κρατήσεων τις ημέρες των Θεοφανίων, τόσο στον Βόλο όσο και στο , έφθασαν στο 50%. Επιπλέον, σοβαρότατες ζημιές υπήρξαν στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, ιδιαίτερα στα οπωροκηπευτικά.

Για τους λόγους αυτούς, προτείνουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ληφθεί με την οποία να στηριχθεί το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας για παράταση πληρωμών ενός (1) τουλάχιστον μηνός για όλες τις αποπληρωμές των οφειλών και ρυθμίσεων σε ΙΚΑ, , Δ.Ο.Υ, Τράπεζες και ΔΕΚΟ, που δεν θα καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθούν στο τέλος του μηνός, και για μη επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων των οφειλών, αν δεν παρέλθει το προαναφερόμενο χρονικό όριο παράτασης.

Να ζητηθεί, ακόμη, η ενεργοποίηση των ειδικών νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στην αποκατάσταση πληγέντων από θεομηνίες, σύμφωνα και με τα σχετικά αιτήματα της και των άλλων επαγγελματικών φορέων (ο Δήμος θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα και να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς για την καταγραφή των ζημιών). Να σημειωθεί ότι η ενεργοποίηση των ειδικότερων νομοθετικών ρυθμίσεων σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων και δανείων σε πληγέντες είναι ανεξάρτητη από την κήρυξη ή μη μιας περιοχής σε (βλ. και εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με αριθμ. πρωτ. 2442/ 16.4.2014 – ΑΔΑ: ΒΙΗΧΙ-Β02).”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση