Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Στην Πομόριε της Βουλγαρίας η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου 
Στην Πομόριε της Βουλγαρίας η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου 

Στην Πομόριε της Βουλγαρίας η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου 

Την παλιά Αγχίαλο στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας επισκέφτηκε η Γεωργία Μποντού Τοκαλή, αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, από 15 έως 18 Νοεμβρίου 2019, εκπροσωπώντας τον Δήμο Βόλου στις διήμερες επετειακές εκδηλώσεις, που πραγματοποίησε ο βουλγαροελληνικός σύλλογος της πόλης “Αγχίαλος Πομόριε”.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε και ο  Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και χοροδιδάσκαλος.

  Για τη μεγάλη γιορτή της επετείου για τα 20 χρόνια της γυναικείας χορωδίας και του χορευτικού τμήματος του συλλόγου,  συμμετείχαν με τα χορευτικά τους τμήματα πολιτιστικοί σύλλογοι από το Δήμο Βόλου και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στο τέλος των εκδηλώσεων η πρόεδρος του συλλόγου, Στέφκα Αλίκοβα ευχαρίστησε την κ. Μποντού Τοκαλή για τη συμβολή της στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Η αντιδήμαρχος, η οποία επισκέπτεται την πόλη εδώ και 20 χρόνια λόγω συγγενικών δεσμών, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε με συγκίνηση στο έργο του συλλόγου και στις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

Εκπροσωπώντας το Δήμο Βόλου για πέμπτη συνεχή χρονιά εξέφρασε την ικανοποίησή της που για πρώτη φορά συμμετείχαν τόσα χορευτικά τμήματα από τη Νέα Αγχίαλο και το Βόλο.

  Παράλληλα, η κ. Τοκαλή πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο της Πομόριε και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Ιβάν Αλεξίεφ, τον οποίο συγχάρηκε για την επανεκλογή του στο Δήμο για τρίτη θητεία.

Συζήτησαν για θέματα των δήμων τους και η αντιδήμαρχος τον ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή του στον  βουλγαροελληνικό σύλλογο.

  Επιπρόσθετα, η αντιδήμαρχος συναντήθηκε με εκπροσώπους και άλλων πολιτιστικών συλλόγων της Πομόριε, προκειμένου να αναπτύξουν δράσεις, που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των δυο δήμων.

Στην πόλη υπάρχουν πέντε χορωδίες, με τις οποίες συζητήθηκε η προοπτική συμμετοχής τους σε χορωδιακό φεστιβάλ στη Νέα Αγχίαλο.

  Η Νέα Αγχίαλος αδελφοποιήθηκε με την Πομόριε το 1989 και οι δεσμοί αίματος ανάμεσα στις δύο πόλεις ενισχύονται ακόμη περισσότερο μέσα από τις πολιτιστικές συνεργασίες, τις οποίες επιδιώκουν να διατηρούν και οι δύο πλευρές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση Αγοραστού- Παναγιωτόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - https://t.co/FYUbvvJ41Q -

  • «Καταπέλτης» το βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών για τον Λιγνάδη - https://t.co/gksoNGMo85 -

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Η Κυβέρνηση δίπλα στους αγρότες που επλήγησαν από τη «Μήδεια» - https://t.co/X7mfWpMtCJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση