Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Στην Πομόριε της Βουλγαρίας η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου 
Στην Πομόριε της Βουλγαρίας η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου 

Στην Πομόριε της Βουλγαρίας η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου 

Την παλιά Αγχίαλο στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας επισκέφτηκε η Γεωργία Μποντού Τοκαλή, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, από 15 έως 18 Νοεμβρίου 2019, εκπροσωπώντας τον Δήμο Βόλου στις διήμερες επετειακές εκδηλώσεις, που πραγματοποίησε ο βουλγαροελληνικός σύλλογος της πόλης “Αγχίαλος ”.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε και ο  Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, αντιπρόεδρος της και χοροδιδάσκαλος.

  Για τη μεγάλη γιορτή της επετείου για τα της γυναικείας χορωδίας και του χορευτικού τμήματος του συλλόγου,  συμμετείχαν με τα χορευτικά τους τμήματα από το Δήμο Βόλου και άλλες της Ελλάδας.

Στο τέλος των εκδηλώσεων η πρόεδρος του συλλόγου, Στέφκα Αλίκοβα ευχαρίστησε την κ. Μποντού Τοκαλή για τη συμβολή της στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Η , η οποία επισκέπτεται την πόλη εδώ και λόγω συγγενικών δεσμών, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε με συγκίνηση στο του συλλόγου και στις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

Εκπροσωπώντας το Δήμο Βόλου για πέμπτη συνεχή χρονιά εξέφρασε την ικανοποίησή της που για πρώτη φορά συμμετείχαν τόσα χορευτικά τμήματα από τη Νέα Αγχίαλο και το Βόλο.

  Παράλληλα, η κ. Τοκαλή πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο της και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Ιβάν Αλεξίεφ, τον οποίο συγχάρηκε για την επανεκλογή του στο Δήμο για τρίτη .

Συζήτησαν για θέματα των δήμων τους και η αντιδήμαρχος τον ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή του στον  βουλγαροελληνικό σύλλογο.

  Επιπρόσθετα, η αντιδήμαρχος συναντήθηκε με εκπροσώπους και άλλων πολιτιστικών συλλόγων της Πομόριε, προκειμένου να αναπτύξουν δράσεις, που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των δυο δήμων.

Στην πόλη υπάρχουν πέντε χορωδίες, με τις οποίες συζητήθηκε η προοπτική συμμετοχής τους σε χορωδιακό φεστιβάλ στη Νέα Αγχίαλο.

  αδελφοποιήθηκε με την Πομόριε το 1989 και οι δεσμοί αίματος ανάμεσα στις δύο ενισχύονται ακόμη περισσότερο μέσα από τις πολιτιστικές συνεργασίες, τις οποίες επιδιώκουν να διατηρούν και οι δύο πλευρές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ομολογία που έριξε αυλαία στο θέατρο 37 ημερών #ΓλυκάΝερά - https://t.co/WIkUfRaZ8h -

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

"Αλιεύοντας" την είδηση