Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στην Πομόριε της Βουλγαρίας η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου 
Στην Πομόριε της Βουλγαρίας η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου 

Στην Πομόριε της Βουλγαρίας η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου 

Την παλιά Αγχίαλο στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας επισκέφτηκε η Γεωργία Μποντού Τοκαλή, αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, από 15 έως 18 Νοεμβρίου 2019, εκπροσωπώντας τον Δήμο Βόλου στις διήμερες επετειακές εκδηλώσεις, που πραγματοποίησε ο βουλγαροελληνικός σύλλογος της πόλης “Αγχίαλος Πομόριε”.

Στις παρευρέθηκε και ο  Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, της ΔΕΥΑΜΒ και χοροδιδάσκαλος.

  Για τη μεγάλη της επετείου για τα 20 χρόνια της γυναικείας χορωδίας και του χορευτικού τμήματος του συλλόγου,  συμμετείχαν με τα χορευτικά τους τμήματα πολιτιστικοί σύλλογοι από το Δήμο Βόλου και άλλες της Ελλάδας.

Στο τέλος των εκδηλώσεων η πρόεδρος του συλλόγου, Στέφκα Αλίκοβα ευχαρίστησε την κ. Μποντού Τοκαλή για τη συμβολή της στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Η αντιδήμαρχος, η οποία επισκέπτεται την πόλη εδώ και 20 χρόνια λόγω συγγενικών δεσμών, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε με συγκίνηση στο έργο του συλλόγου και στις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

Εκπροσωπώντας το Δήμο Βόλου για πέμπτη συνεχή χρονιά εξέφρασε την ικανοποίησή της που για πρώτη φορά συμμετείχαν τόσα χορευτικά τμήματα από τη Νέα Αγχίαλο και το Βόλο.

  Παράλληλα, η κ. Τοκαλή πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο της Πομόριε και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Ιβάν Αλεξίεφ, τον οποίο συγχάρηκε για την επανεκλογή του στο Δήμο για τρίτη θητεία.

Συζήτησαν για θέματα των δήμων τους και η αντιδήμαρχος τον ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή του στον  βουλγαροελληνικό σύλλογο.

  Επιπρόσθετα, η αντιδήμαρχος συναντήθηκε με εκπροσώπους και άλλων πολιτιστικών συλλόγων της Πομόριε, προκειμένου να αναπτύξουν δράσεις, που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των δυο δήμων.

Στην πόλη υπάρχουν πέντε χορωδίες, με τις οποίες συζητήθηκε η προοπτική συμμετοχής τους σε χορωδιακό φεστιβάλ στη Νέα Αγχίαλο.

  αδελφοποιήθηκε με την Πομόριε το 1989 και οι δεσμοί αίματος ανάμεσα στις δύο πόλεις ενισχύονται ακόμη περισσότερο μέσα από τις πολιτιστικές συνεργασίες, τις οποίες επιδιώκουν να διατηρούν και οι δύο πλευρές.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

  • Κρατείται αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας #προσβολήγενετήσιαςαξιοπρέπειας - https://t.co/OQPx7qRNqX -

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

"Αλιεύοντας" την είδηση