Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στην παραλία Βόλου το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης
Στην παραλία Βόλου το  Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης

Στην παραλία Βόλου το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης

Το  Κινητό Κέντρο  Περιβλλοντικής Εκπίδευσης & Ανακύκλωσης”  έχει σταθμεύσει στην παραλία του Βόλου (περιοχή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – υ)

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τα στελέχη της εκπαιδευτικής δράσης και εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου, θα ενημερώσουν τα τοπικά ΜΜΕ για την πρωτότυπη δραστηριότητα, η οποία θα φιλοξενείται στην πόλη του Βόλου έως και την Κυριακή 13/10/2019.

Από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 το  1° πανευρωπαϊκά «KINHTO ΚΕΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», βρίσκεται στο Βόλο (Οργανισμός Λιμένος Βόλου, νότια του παραλιακού κτιρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην περιοχή του υ) και θα παραμείνει στο σημείο  έως την Κυριακή 13/10/2019. Η στάθμευση και δραστηριοποίηση του Κινητού Κέντρου στην πόλη του Βόλου προέκυψε κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμου Βόλου, με στόχο την ενημέρωση δημοτών όλων των ηλικιών για το ευαίσθητο θέμα της Ανακύκλωσης.

Όπως αναφέρθηκε η  ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του «ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελ, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης, επισήμανε η υπεύθυνη του προγράμματος που υλοποιεί το Κινητό Κέντρο, Αγγελική Χατζηνικολάου. «Επιθυμούμε να το επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Στο πάνω μέρος έχει διαμορφωθεί ως χώρος εκπαίδευσης για την ανακύκλωση. Το κάθε παιδί γίνεται πρεσβευτής ανακύκλωσης για την οικογένειά του. Το ισόγειο του υ υπάρχει το μηχάνημα που ανακυκλώνει συσκευασίες πλαστικές, αλουμινίου και γυαλιού».

Στο πρόγραμμα πραγματοποιείται εκπαίδευση παιδιών και δημοτών όλων των ηλικιών, η οποία διαρκεί 45 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν τις πλαστικές και μεταλλικές τους συσκευασίες, έτσι ώστε βιωματικά να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Ήδη τα ραντεβού έχουν κλειστεί από σχολεία του Βόλου για όλες τις ημέρες παραμονή τους υ στην παραλία.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί που επισκέπτονται το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» και με χρήση του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτικού προγράμματος, που πραγματοποιείται στο 2ο επίπεδο του Κέντρου, συνειδητοποιούν τα σημαντικά οφέλη της ανακύκλωσης.

Το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» έχει αναπτυχθεί με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του «ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελ, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης.

Με το πέρας της θεωρητικής αυτής εκπαίδευσης, οι μαθητές και επισκέπτες κατεβαίνουν στο 1ο επίπεδο όπου πραγματοποιείται το πρακτικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ανακυκλώνοντας στο αυτόματο μηχάνημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας, πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες, βιώνοντας έτσι στην πράξη τη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα του «ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» είναι και οι ενδιαφερόμενοι για επίσκεψη και συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 6856110-801 11 67890 (Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-17.00).

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Από Δευτέρα έως Παρασκευή

08.00-14.00

Σάββατο & Κυριακή

11.00-13.00 & 18.00-20.00

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση