Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στην επιτροπή για το Μουσείο της Αργούς ως πρόεδρος ο Αλ. Βούλγαρης
Στην επιτροπή  για το Μουσείο της Αργούς ως πρόεδρος ο Αλ. Βούλγαρης

Στην επιτροπή για το Μουσείο της Αργούς ως πρόεδρος ο Αλ. Βούλγαρης

Χρέη προέδρου της επιτροπής για το Μουσείο της Αργούς θα εκτελεί  ο πρώην δήμαρχος Βόλου, πρώην υφυπουργός, αρχιτέκτονας μηχανικός και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ελλάδας Αλέκος Βούλγαρης.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αλέκος Βούλγαρης δήλωσε ότι αποδέχεται την τιμητική πρόταση της δημοτικής αρχής  να αναλάβει πρόεδρος της επιτροπής για το Μουσείο της Αργούς και η δήλωσή του διαβάστηκε , ενώ ακολούθησε χειροκρότημα  από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Η δήλωση του πρώην δημάρχου Βόλου αναφέρει: «Πάνω από όλα ως επαγγελματίας αρχιτέκτονας μηχανικός με την αρχιτεκτονική, οικοδόμησα  τη ζωή μου και την οικογένειά μου.  Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ως συνδικαλιστικής και πολιτικός βασίστηκε πάντα στην επιθυμία μου να προσφέρω στον τόπο μου, τους συνανθρώπους μου και τους κοινωνικούς αγώνες μέσα στον χώρο της Ένωσης Κέντρου Παλιά, του στη συνέχεια και του σήμερα.

Η προσφορά στον τόπο μου είναι συγκεκριμένη και έχει ονοματεπώνυμο.  Αυτό που επιθυμώ σήμερα είναι να κλείσω τον κύκλο της ζωής μου με την αρχιτεκτονική όπως ξεκίνησα με το σημαντικό αυτό, για την ανάπτυξη της πόλης μας έργο.  Αυτός και μόνο είναι αποκλειστικά ο λόγος που αποδέχομαι την τιμητική για εμένα πρόταση της Δημοτικής Αρχής για το Μουσείο της Αργούς. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία και σχόλια για το γεγονός αυτό δεν με αγγίζουν γιατί η θέση μου είναι ξεκάθαρη και μοναδική.

Τα αξιώματα που υπηρέτησα στην πολιτική, τιμώντας τον πολιτικό χώρο που με ανέδειξε, ανήκουν στο παρελθόν και ο τίτλος και το επάγγελμα του αρχιτέκτονα μηχανικού, όμως ήταν και παραμένει για πάντα στη ζωή μου».

Επίσης  είπε ότι η κατασκευή της Αργούς ήταν μια πρόκληση και αναφέρθηκε στις δυσκολίες των δύο ταξιδιών που έγιναν και πρόσθεσε πως  το Μουσείο έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί θα αποτελέσει έλξης και θα κάνει τον τόπο   προορισμό τουρισμού και όχι περαστικών τουριστών.

Αναφερόμενος τέλος στο θέμα εξεύρεσης πόρων το χαρακτήρισε σημαντικό και είπε  ότι θα κάνει την προσπάθεια γιατί πάνω απ' όλα τον ενδιαφέρει η πόλη.

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος είπε  ότι η εκτίμηση με τον Αλ. Βούλγαρη είναι αμοιβαία και η θα είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία των Βολιωτών που δεν έχουν κομματικές αγκυλώσεις.

Επίσης ο Αχ. Μπέος ζήτησε να μπει στην Επιτροπή και ο Νίκος Ντόκος που είναι  πρόεδρος του Συλλόγου και να αντικαταστήσει  τον Τέλη Δουλόπουλο, που  έχει κομματικές εξαρτήσεις.

Τέλος, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε και θα ολοκληρώσει το Μουσείο της Αργούς και το Δημοτικό Θέατρο.

Το θέμα της σύστασης επιτροπής παρακολούθησης ολος του Μουσείου της Αργούς, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με  τον Απ. Νάνο να δηλώνει παρών και ο Κ. Γαργάλας να ψηφίζει αρνητικά.

Τροποποίηση του Π.Δ. Αγ. Παρασκευής

 

Εν τω μεταξύ, ομόφωνη για γνωμοδότηση επί της πρότασης τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος ένταξης της περιοχής Αγ. Παρασκευής έλαβε σήμερα το .

Ο Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνος Θεοδώρου ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή κινείται βάσει προγραμματισμού και εξασφάλισε ότι μπορεί να κάνει περαιτέρω βήματα.

Επίσης ανέφερε ότι θα προταθεί τροποποίηση του Π.Δ., με ενσωμάτωση νόμου του 2014 και σύμφωνα με τον οποίο όλη η συνοικία, που είναι παραδοσιακός οικισμός, αντιμετωπίζεται ενιαία και όσοι θα κληθούν να πληρώσουν εισφορά σε γη, να μην πληρώσουν και εισφορά σε χρήμα, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα και των κατοίκων.

 

Επιπλέον  τόνισε ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα υπάρχουν προγραμματισμένα χρήματα για να προχωρήσει το θέμα και πρόκειται για ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της συνοικίας.

 

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι με καθυστέρηση δύο ετών και με τρόπο προεκλογικό, προτείνει αυτά που έλεγαν οι αολιτεύσεις και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κονδύλι, καθώς και ότι  δεν έχει προχωρήσει σε τίποτα η μελέτη για τη σύνταξη του κεφαλαίου Γ.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση