Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Στην ανέγερση της Πολιτιστικής Εστίας των Ιώνων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στην ανέγερση  της Πολιτιστικής Εστίας των Ιώνων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην ανέγερση της Πολιτιστικής Εστίας των Ιώνων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Η Ν. Ιωνία αποκτά ένα νέο σύμβολο»

Ένα σημαντικό πολιτιστικό έργο για τη Μαγνησία και συγκεκριμένα για την Ν. Ιωνία εισέρχεται σε φάση υλοποίησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση της ανέγερσης του κτιρίου της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατων Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», συνολικού προϋπολογισμού 820.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: « Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη Ν. Ιωνία καθώς υπογράψαμε τη σύμβαση ανέγερσης της Πολιτιστικής Εστίας των Ιώνων. Ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες όλων των ανθρώπων της προσφυγιάς. Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 820.000 ευρώ, όπου θα ανεγερθεί ένα τριώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 512 τ.μ. που πρόκειται να φιλοξενήσει όλες τις δραστηριότητες των Ιώνων. Σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Nέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ », την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας υλοποιούμε ένα έργο με βαθύ πολιτιστικό αποτύπωμα».

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Άννα Πετσιάβα – Παπανικολάου υποστήριξε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς ένα όραμα χρόνων γίνεται πραγματικότητα. Υπογράψαμε πριν από λίγο τη σύμβαση για την ανέγερση του «Στέγης των Ιώνων» σε που παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια. Το κτίριο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια. Είμαστε ευγνώμονες στον κ. Αγοραστό και στην κα Κολυνδρίνη που μας βοήθησαν πάρα πολύ. Η προσπάθεια μας ξεκίνησε από το 2006 περάσαμε πολλές δυσκολίες και σκοπέλους αλλά με την καλή συνεργασία φτάσαμε σήμερα σε αίσιο αποτέλεσμα. Θα είναι ένα σημαντικό έργο για τη Ν. Ιωνία που σηματοδοτεί την προσφυγούπολη. Εκεί θα στεγάσουμε τις δράσεις μας και την πολιτιστική κληρονομία των Μικρασιατών πατέρων μας».

Στην υπογραφή τη σύμβασης του έργου παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωρικού σχεδιασμού και Πολιτικής Γης Κώστας Χαλέβας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Λιούπης, Γρηγόρης Ιγγλέσης και Γιώργος Κίτσιος και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Μαγνησίας Κώστας Φλαμπούρης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά στην κατασκευή Κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστεί το Κέντρο Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατων Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ». To κτίριο πρόκειται να κατασκευαστεί στην Ν.Ιωνία Βόλου στην Οδό Χρ.Λούλη 68 –Διόδος 6, αριθ.21 (Ο.Τ.95) και συνολικά θα κατασκευαστούν 518,66 μ2. Θα είναι ένα τριώροφο κτίριο επί pilotis με υπόγειο, στο οποίο θα φιλοξενούνται πολιτιστικές – καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικά περιλαμβάνονται οι παρακάτω χώροι :
Στο υπόγειο 99,01 μ2: χώροι αποθηκευτικοί, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, κλιμακοστάσιο.
Στο ισόγειο 98,31 μ2 : χώροι κινήσεως – διάδρομοι, θέση στάθμευσης , κλιμακοστάσιο.
Στον Α’ όροφο 98,31 μ2 : γραφεία.
Στον Β’ όροφο 98,31 μ2 : γραφεία.
Στον Γ’ όροφο 94,16 μ2 : γραφεία. Και απόληξη του κλιμακοστασίου 30,56 μ2.

Όλες οι απαιτούμενες για την κατασκευή, θα εκτελεσθούν σύμφωνα με τα σχέδια της Μελέτης και την αριθ.261/2012 οικοδομής, σύμφωνα με τις υποδείξεις της επίβλεψης και των μελετητών, με τις διατάξεις και τους κανονισμούς που ισχύουν για το Ελληνικό Κράτος (Ελληνικοί και ΕΟΚ), με τα αναγραφόμενα στα άρθρα του Τιμολογίου Μελέτης και την παρούσα Τεχνική Περιγραφή, στα αντίστοιχα άρθρα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και τέλος στις οδηγίες της Επιβλέπουσας Υπηρεσίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Από διαρροή αερίου η #έκρηξη στη Συγγρού #έκρηξη - https://t.co/pqfj3d1bIq -

  • Συμφωνία Ολυμπιακού με Ελιστάνο Μάνγκα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/E5PkkrC5yV -

  • Απόπειρα αυτοκτονίας 34χρονης στο Βόλο #απόπειρααυτοκτονίας - https://t.co/RB8wDxm8Nd -

"Αλιεύοντας" την είδηση