Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών

Ο Δημοκρτικός Σύλλογος Γυνικών που είναι μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη στις 6.30 στην Πλατεία Πανεπιστημίου και να δώσουν τη δική τους αγωνιστική απάντηση σε παλιά, αλλά και νέα μέτρα που ετοιμάζουν.

Η κυβέρνηση που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής -λαϊκής ς.

Εμάς και τις οικογένειές μας έχουν καταδικάσει να ζούμε με μισθούς πείνας, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με πετσοκομμένες συντάξεις.

Αντί για του υ οργανισμού, αντί για αύξηση των αδειών μητρότητας και θηλασμού, αντί για μειωμένα ημερήσια και εβδομαδιαία ωράρια οι μητέρες εργαζόμενες αντιμετωπίζουν την απόλυση και την εργοδοτική , τα ωράρια λάστιχο. Η μητρότητα θεωρείται «κόστος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος. Η εργαζόμενη είναι ασύμφορη για τις επιχειρήσεις τους

α μην υποταχθούμε στη βαρβαρότητα. Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.

Απαιτούμε δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
α μη ζήσουμε σαν δούλοι!
Διεκδικούμε:
• Την αποκατάσταση όλων όσων μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.
• Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις ΣΣΕ και επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
• Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής ς στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.
• Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
• Μέτρα προστασίας των ανέργων
• Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
• Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις. Να μην περάσουν τα σχεδιαζόμενα μέτρα απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης.
• Κοινωνική προστασία της μητρότητας

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση