Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Γ. Καλτσογιάννης
Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Γ. Καλτσογιάννης

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Γ. Καλτσογιάννης

Στήριξη των δύνμων οικονομικά μαθητών

Την ανάγκη στήριξης των αδύναμων οικονομικά μαθητών μέσα από συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις, ώστε κανένα , κανένας έφηβος να στερείται τις απαιτούμενες βιοποριστικές συνθήκες, επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής της .Δ. Γιώργος στη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι με τον Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη.

Ο κ. επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο κτίριο Μουρτζούκου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους εργαζόμε.

Στη συζήτηση που είχε με τον κ. Σαβελίδη αναλύθηκαν διεξοδικά τα θέματα των κτιριακών υποδομών, της πρόσληψης καθηγητών, της κάλυψης των κενών σε έγκαιρο χρόνο με αναπληρωτές, της τόνωσης του διδακτικού έργου, αλλά και της ενσωμάτωσης στην εκπαίδευση των σύγχρονων μεθοδολογικών, ψηφιακών  και γνωστικών εργαλείων.

Εκτενώς συζητήθηκε το θέμα των άπορων μαθητών που ζουν σε συνθήκες ένδειας μαζί με τις οικογένειές τους. Το τελευταίο περιστατικό με τα δύο άπορα αδέλφια που ζητούν την συνδρομή των φορέων και των συμπολιτών κυριάρχησε στη συζήτηση του κ. Καλτσογιάννη με τον κ. Σαβελίδη.

«Έχοντας να αντιμετωπίζουμε τόσο έκτακτα κοινωνικά περιστατικά είναι χρέος μας να δράσουμε όλοι ενωμένοι. Ο κ. Σαβελίδης και οι άλλοι και εργαζόμενοι τίμησαν για ακόμη μια φορά τον παιδαγωγικό τους ρόλο στεκόμενοι στο πλευρό της άπορης οικογένειας» δήλωσε ο κ. Καλτσογιάννης και πρόσθεσε πως «Το ζήτημα είναι τι πρέπει, να κάνει το υπουργείο, η πολιτεία για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές. Ξεκάθαρη θέση μας είναι ότι πρέπει το Κράτος να αναπτύξει συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές για την στήριξη των αδύναμων οικονομικά μαθητών. Το υπουργείο ς οφείλει να βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με άλλα υπουργεία και υπηρεσίες και άμεσα να επιλύουν ζητήματα των άπορων οικογενειών. Η δωρεάν σίτιση για όλους τους άπορους μαθητές είναι ένα μέτρο. Παράλληλα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για τα αναλώσιμα υλικά, όπως σχολικές τσάντες, για την ένδυσή τους, για την συμμετοχή τους σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως είναι οι εκδρομές. Εδώ και τέσσερα χρόνια η πολιτεία αφήνει τους ιδιωτικούς φορείς να κάνουν αυτά που θα έπρεπε να κάνει η ίδια».

Και κατέληξε λέγοντας πως «με την .Δ. στην κυβέρνηση θα υλοποιήσουμε ένα νέο σχέδιο κοινωνικής προστασίας των άπορων μαθητών και στήριξης των οικογενειών τους, ώστε να μπορούν να λάβουν το αγαθό της γνώσης και να συμμετέχουν απερίσπαστοι στις δράσεις του σχολείου».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση