Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης ο Δήμος Βόλου
Στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης ο Δήμος Βόλου

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης ο Δήμος Βόλου

Ο Βόλου συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία (Vakantiebeurs ), από 10 έως 15 Ιανουαρίου . Προβάλλοντας το συνολικό τουριστικό προορισμό με το λογότυπο VOLOS PELION ITS TRUE, συμμετείχε ως συνεκθέτης του  Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), αποκομίζοντας εξαιρετικά θετικά μηνύματα από την ολλανδική αγορά για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τις B2B συναντήσεις που έγιναν στη διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού της Ολλανδίας, οι τουριστικοί παράγοντες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα δηλώνοντας πως οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση άνω του 50%, σε σχέση με τις αντίστοιχες της περυσινής περιόδου.

Θετικό δεδομένο συνιστά η αύξηση των θέσεων από την Ολλανδία προς την Ελλάδα, με ένταξη επιπλέον δρομολογίων στους ήδη 22 απευθείας ελληνικούς προορισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων ισοσκελίζει και ξεπερνά τις μειωμένες κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι.

Η ανοδική πορεία των κρατήσεων, έως αυτή την ώρα, έρχεται σε συνέχεια της σημαντικής αύξησης του ενδιαφέροντος που σημείωσε η Ελλάδα το φθινόπωρο του 2016, από τον θετικό απόηχο των συντονισμένων ενεργειών ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, σε όλες τις μορφές τουρισμού που προωθεί ο ΕΟΤ.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ, εκτός από το Volos Pelion, μετείχαν 10 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων εκπροσωπήσεις από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,  το Δήμο Καβάλας και τον Οργανισμό Προβολής Χαλκιδικής. Από πλευράς τουριστικών επιχειρήσεων μετείχαν οι: Aegean Airlines, Minoan Lines, Creta Maris, Πανελλήνια Ένωση Κάμπινγκ, και ΑΝΕΚ Lines.

Για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας του ελληνικού περιπτέρου, το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών συμμετείχε παράλληλα στο «culinary route» της έκθεσης, προσφέροντας ελληνικά εδέσματα και ποτά, ενώ βραβείο στην Ελλάδα ως προορισμού με τα καλύτερα εστιατόρια παρέδωσε στο Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών η τουριστική πλατφόρμα Reisgraag.nl, επιβεβαιώνοντας την προτίμηση των Ολλανδών για την ελληνική αυθεντική κουζίνα .

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Βόλου πραγματοποιήθηκαν επαφές με τουριστικούς φορείς και επαγγελματίες του κλάδου με την παρουσία του Δήμου να  πλαισιώνεται από  επιχειρηματίες και τουριστικούς φορείς της περιοχής της Μαγνησίας.

Τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου υποστήριξε η προϊσταμένη  του Τμήματος Τουρισμού της Δ/νσης Τοπικής & Οικονομικής Ανάπτυξης,  Αικατερίνη Ρηγούλια.

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού στη  Βιέννη

Ο Βόλου συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης, στην (Ferien 2017), από 12 έως 15 Ιανουαρίου 2017. Προβάλλοντας το συνολικό τουριστικό προορισμό με το λογότυπο VOLOS PELION IT'S TRUE, συμμετείχε ως συνεκθέτης  Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις παγκοσμίως και τη μεγαλύτερη στην Κεντρική Ευρώπη η οποία προσελκύει πλήθος κόσμου, ετησίως πάνω από 150.000 άτομα. Το γεγονός αυτό την καθιστά βαρόμετρο για την πορεία της νέας τουριστικής χρονιάς.

Συνολικά συμμετείχαν 70 χώρες με 700 εκθέτες παρουσιάζοντας προορισμούς διακοπών. Κορυφαία η ελληνική παρουσία. Η Ελλάδα διαφαίνεται ότι αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αυστριακών, με αυξανόμενο ενδιαφέρον για την περιοχή της Μαγνησίας, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση σε κρατήσεις. Αισιόδοξα μηνύματα δόθηκαν από πλευράς τουριστικών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων για τις προοπτικές συνεργασίας για το έτος 2017.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Βόλου πραγματοποιήθηκαν επαφές με τουριστικούς φορείς, επαγγελματίες και εταιρείες του κλάδου, ενώ σε συνεργασία με τον ΕΟΤ προγραμματίζονται δράσεις που θα ενισχύσουν το ήδη αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα στην ευρύτερη περιοχή.

Την παρουσία στη φετινή έκθεση πλαισίωσαν εκτός του Δήμου Βόλου, επιχειρηματίες και τουριστικοί φορείς της περιοχής της Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών μέσω πολυμέσων, στο χώρο δε του ελληνικού περιπτέρου το οποίου παρουσίασε μεγάλη επισκεψιμότητα πραγματοποιούταν γευσιγνωσίας και οινογνωσίας.

Το εκπροσώπησε το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Δ/νσης Τοπικής & Οικονομικής Ανάπτυξης,  Ταμπάκη Γεωργία, το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού,  Απόστολος Σολδάτος και το Δήμο Νοτίου Πηλίου η  Ιωάννα Προύσαλη.

Ο Βόλος και το Πήλιο, τιμώμενος προορισμός στις Βρυξέλλες

Ο Δήμος Βόλου με στόχο την προώθηση του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου και την ενίσχυση της νέα εβδομαδιαίας αεροπορικής σύνδεσης των Βρυξελλών με την περιοχή, που θα ξεκινήσει κατά την καλοκαιρινή περίοδο που ακολουθεί, έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα τουριστική προβολής του 2017 την έκθεση τουρισμού του Βελγίου, στην οποία θα συμμετέχει την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Αυτή του την επιλογή τιμά ο Ε.Ο.Τ. καθώς, με του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών προς τον , προτείνει το Βόλο και το Πήλιο ως τιμώμενο προορισμό στην έκθεση Salon des Vacances για το 2017.

Στόχος της πρωτοβουλίας του Ε.Ο.Τ., όπως αναφέρεται και στην , είναι η παρουσίαση του Βόλου και του Πηλίου, ως ιδανικό προορισμό που συνδυάζει ήλιο/θάλασσα και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με την ευκαιρία της απευθείας πτήσης της TUI από το Βέλγιο.

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής ενέργειας προτείνεται η παρουσίαση του προορισμού την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης και η παράλληλη οργάνωση μιας γαστρονομικής παρουσίασης με γεύσεις της περιοχής και τοπικά προϊόντα. Όλη η  δράση θα λάβει χώρα στο Ελληνικό περίπτερο, με το Δήμο Βόλου να έχει ιδιαίτερη θέση. Από αυτή την συνεργασία ο Ε.Ο.Τ. αναμένει να ενισχυθεί η εικόνα της Ελλάδα στη Βέλγικη αγορά και να δοθεί η δυνατότητα στον προορισμό Βόλου/Πηλίου, να προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο Βέλγικο και Διεθνές κοινό των Βρυξελλών, ως ιδανικό προορισμό διακοπών.

Θεωρώντας ότι το τιμητικό αυτό γεγονός είναι αποτέλεσμα μιας σταθερής  επικοινωνιακής πορείας και  μιας κοινής προσπάθειας των 3ων Δήμων Βόλου, Ζαγοράς Μουρεσίου και Ν. Πηλίου που υλοποιείται μεθοδικά τα δύο τελευταία χρόνια, σε συνεργασία πάντα με την ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως αυτή εκφράζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, προγραμματίζεται η ενισχυμένη παρουσία του προορισμού στην παραπάνω έκθεση καθώς και σε έξι ακόμη αγορές εντός του Φεβρουαρίου.

Η έκθεση Salon des Vacances  πραγματοποιείται από 2 έως 5 Φεβρουαρίου 20017, απευθύνεται σε ευρύ κοινό, με την πρώτη ημέρα να είναι αφιερωμένη σε τουριστικούς παράγοντες και δημοσιογράφους.  Ο Δήμος Βόλου θα έχει μια ακόμη εντυπωσιακή παρουσία στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής που αναπτύσσει, ως μια επιπλέον απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν  να μειώσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής και να δυσφημίσουν την πόλη του Βόλου

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση