Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στα ΚΤΕΛ για τις ζημιές ο Χρ. Τριαντόπουλος
Στα ΚΤΕΛ για τις ζημιές ο Χρ. Τριαντόπουλος

Στα ΚΤΕΛ για τις ζημιές ο Χρ. Τριαντόπουλος

Τις ζημιές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και του Υπεραστικού από το πέρασμα της δεύτερης καταστροφικής θεομηνίας “Elias” που έπληξε την περιοχή για δεύτερη φορά μετά από 20 μόλις ημέρες από τα πρωτοφανή φαινόμενα του “Daniel” διαπίστωσε σε επιτόπια επίσκεψη του σήμερα ο υφ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και κρατικής αρωγής  Χρήστος Τριαντόπουλος.
Ο κ. Τριαντόπουλος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου  Νίκο Ευαγγελινό, τον πρόεδρο του Υπεραστικού   Δημήτρη Κολυνδρίνη και τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών Μιχάλη Σακελλαρίου για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις και ο στόλος των οκτώ αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ της Θεσσαλίας, αλλά και για την τεράστια οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες του νομού.
Ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε -μεταξύ άλλων- πως στη Θεσσαλία και ειδικά στην Μαγνησία προχωρούν ιδιαίτερα γρήγορα οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και για τις δύο θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή ώστε άμεσα να προχωρήσουν οι ,  οι οποίες θα δοθούν και σε ποσοστό 70% της ζημιάς,  ενώ δεσμεύτηκε να εξεταστούν με τα συναρμόδια υπουργεία σειρά μέτρων για το που επλήγη σε μεγάλο βαθμό.
Ο πρόεδρος των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου Νίκος Ευαγγελινός τόνισε πως “το μεγαλύτερο πρόβλημα πέραν της αποκατάστασης των ζημιών είναι η απώλεια της επιβατικής κίνησης και περιμένουμε από το κράτος πραγματικά να σταθεί δίπλα μας. Ευχαριστούμε τον υπουργό που είναι εδώ μαζι μας και καταβάλλει προσπάθειες η Μαγνησία, η Θεσσαλία και τα ΚΤΕΛ του Νομού να κάνουν μια επανεκκίνηση”.
Από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρίου τόνισε πως “μας επισκέφτηκε σήμερα προς τιμήν του ο κ. Τριαντόπουλος προκειμένου να διαπιστώσει τις ζημιές που έχουν προκληθεί από το πέρασμα αυτής της πρωτοφανούς κακοκαιρίας. Εκείνο που ζητήσαμε είναι την άμεση στήριξη ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν μεγάλες καταστροφές στις εγκαταστάσεις μας και στις υποδομές μας αλλά η μεγαλύτερη ζημιά είναι η απώλεια, η τεράστια του καθημερινού εισοδήματος. Και είναι λογικό γιατί εμείς λειτουργούμε κανονικά αλλά ο κόσμος έχει μεγάλα προβλήματα να αντιμετωπίσει. Άρα με τόσους εργαζόμενους, με τόσο τεράστιο κόστος λειτουργίας και με το καύσιμο να έχει γίνει οικονομικά δυσβάσταχτο θα πρέπει η πολιτεία πέρα από τη  αποκατάσταση των ζημιών να εξετάσει και την κάλυψη της ς της επιβατικής κίνησης και της οικονομικής δραστηριότητας των ΚΤΕΛ. Υπάρχουν σε κάθε ΚΤΕΛ από τα οκτώ του Νομού μας 150 και 200 εργαζόμενοι που κάθε μήνα πρέπει να πληρωθούν. Είναι ευτυχές που ο έχει προσωπική για την καταστροφή που έχουμε υποστεί και ελπίζουμε πως σύντομα θα έρθουν λύσεις”.
"Αλιεύοντας" την είδηση