Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στα «Αλλιώτικα Χριστούγεννα» της Μακρινίτσας το ΚΔΑΠ Βασδέκειο
Στα «Αλλιώτικα Χριστούγεννα» της Μακρινίτσας το ΚΔΑΠ Βασδέκειο

Στα «Αλλιώτικα Χριστούγεννα» της Μακρινίτσας το ΚΔΑΠ Βασδέκειο

Στη Πηλίου βρέθηκαν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου τα εργαστήρια Μουσικής του ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της του Δήμου , συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, για να τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Οι νεώτεροι από τους φορείς της ς, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας και η Α.Μ.Κ.Ε. «ΟΙ ΜΑΗΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ» αποφάσισαν να συνεργαστούν προκειμένου να δώσουν μια διαφορετική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, όμοια με αυτή που πάντα είχε η Μακρινίτσα πολλά χρόνια πριν, διοργανώνοντας «Αλλιώτικα Χριστούγεννα» φέτος στη Μακρινίτσα, με σκοπό να δώσουν μια ευχάριστη γιορταστική νότα στους μόνιμους κατοίκους αλλά και για να εμπλουτίσουν και να ομορφύνουν τις μέρες παραμονής των χιλιάδων επισκεπτών του χωριού και ολόκληρου του Πηλίου της περιόδου αυτής.

Τα παιδιά που παρακολουθούν τα μουσικά εργαστήρια του ΚΔΑΠ Βασδέκειο ετοίμασαν τη χριστουγεννιάτικη του Ε. Τριβιζά «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» και αφού την επένδυσαν ηχητικά και μελωδικά την παρουσίασαν στην Κεντρική Πλατεία της Μακρινίτσας. Επιπλέον, τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα με τη συνοδεία ρυθμικών και μελωδικών κρουστών οργάνων.

Η Ορχήστρα Orff του ΚΔΑΠ αποτελούταν από τους ές: Δουκατζή Αλεξάνδρα, Ζαμπέτογλου Φώτης, Λίκα Ντάνιελ, Μηνετοπούλου Νεφέλη, Πετραντωνάκης Φίλιππος, Τσούκα Δέσποινα και Τσώκος Βλάσης. Το τμήμα Μουσικοκινητικής που τραγούδησε και συνόδευσε με μουσικά όργανα αποτελούταν από τους μαθητές: Γαργάλα Σεμέλη, Γεωργόπουλος νσταντίνος, Δεμιρίδη Μαρία, Δούκα Σταυρούλα, Δουκατζής Συμεών, Ζαμπέτογλου Άγγελος, Θάνου Άννα Μαρία, Πετραντωνάκης Ιάσωνας, Σιδέρη Μαρίζα, Σίσκος Νικόλας, Στάμος Δημήτριος, Τακτικός Απόστολος, Τσούκα Ιουλία, Φιλίππου Στέφανος και Χριστοπούλου Δανάη. Την αφήγηση του παραμυθιού έκανε η Τσούκα Δέσποινα. Υπεύθυνη εργαστηρίων: Σοφία Λάππα.

Το προσωπικό του ΚΔΑΠ Βασδέκειο θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους δύο φορείς της Μακρινίτσας για την πρόταση και τη μεγάλη βοήθεια της υλοποίησής της, καθώς έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν αυτή την εμπειρία και να χαρίσουν τις μελωδίες τους και τα πιο γλυκά τους χαμόγελα στο χωριό της Μακρινίτσας.

Καλή χρονιά!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση