Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Σπουδαίο έργο επιτελεί η “Φλόγα”
Σπουδαίο έργο επιτελεί η “Φλόγα”

Σπουδαίο έργο επιτελεί η “Φλόγα”

Σπουδαίο έργο επιτελεί η “Φλόγα” στηρίζοντας που δεν το κάνει το κράτος, ενώ πραγματοποιεί εκδηλώσεις και τα έσοδα κατευθύνονται στο πολυποίκιλο έργο της.

Θετικό είναι, εξάλλου, ότι σε πανελλήνιο επίπεδο τα περιστατικά παιδικού καρκίνου δεν έχουν ιδιαίτερα αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα έχουμε 45 παιδιά πανελλαδικά εκ των οποίων 16 από τη Μαγνησία ενώ φέτος εμφανίστηκαν μόνο 2 νέα περιστατικά στο νομό.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της Φλόγας στη Μαγνησία, Ντίνα Τριανταφύλλου, είπε ότι η «Φλόγα» που ξεκίνησε πριν 34 χρόνια στηρίζει πέρα από τα παιδιά και τις οικογένειές του και το δημόσιο σύστημα υγείας στο συγκεκριμένο χώρο, αφού πληρώνει τους μισθούς 11 γιατρών επί πέντε χρόνια τώρα για τη λειτουργία του μικρού ακτινοθεραπευτικού νοσοκομείου στο Αγλαΐα Κυριακού ενώ η δεν έχει φροντίσει για την πρόσληψή τους, «για να ελαφρυνθούμε κι εμείς.

Σε επι που είχαμε πρόπερσι το χειμώνα με τον υπουργό υγείας κ. Ξανθό του ζητήσαμε να διορίσει τουλάχιστον τον ακτινοφυσικό και μας είπε ότι εγώ θέλω να την κλείσω τη μονάδα και του απαντήσαμε, πάνω από τα πτώματά μας.

Η συγκεκριμένη μονάδα έγινε με χρήματα της Φλόγας και του ΟΠΑΠ και εξυπηρετεί παιδιά και από τα Βαλκάνια και την ».

Επίσης ενημέρωσε ότι η ΦΛΟΓΑ πληρώνει 105.000 ευρώ για την τυποποίηση 5.000 δειγμάτων για το τεστ του μυελού των οστών ενώ πλήρωσε 93.000 ευρώ για τον αξονικό τομογράφο και για μηχάνημα υπερήχων στο Αγία Σοφία και «η πολιτεία δεν μας χάρισε ούτε το ΦΠΑ».

Επιπλέον η “Φλόγα” χρηματοδοτεί τη συμμετοχή της Ελλάδας στη διαμόρφωση, διενέργεια και όχι μόνο στην απλή εφαρμογή των «Διεθνών Συνεργατικών Πρωτοκόλλων Θεραπείας».

Όπως εξήγησε η κ. Τριανταφύλλου, για κάθε τύπο νόσου καρκίνου απαιτείται διαφορετικό πρωτόκολλο θεραπείας και διαφορετικός συντονιστής γιατρός, ένας για όλη τη χώρας.
Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας και με όλες τις παιδιατρικές ογκολογικές της χώρας, η Φλόγα, ξεκίνησε από το να πληρώνει την εγγραφή του κάθε συντονιστή γιατρού (25.000 ευρώ) ετησίως για τον καθένα και σε βάθος πενταετίας, σύνολο 500.000 ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο, ο Έλληνας συντονιστής γιατρός, μαζί με τους συναδέλφους του ευρωπαίους συντονιστές γιατρούς (για τη συγκεκριμένη διάγνωση) εφαρμόζουν και για το ελληνόπουλο με καρκίνο το εξειδικευμένο πρωτόκολλα θεραπείας. Επιπλέον μέσω αυτής της διεργασίας θα υπάρχει και η δυνατότητα σε φάρμακα που μέχρι σήμερα είτε δεν ήταν διαθέσιμα τη χώρα μας, είτε απαιτούν τεράστιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την απόκτησή τους με αποτέλεσμα να χάνεται χρόνος.

Μπαζάρ για στήριξη του έργου

Στο χώρο της “Φλόγας” στο Βόλο υπάρχουν χειροτεχνίες για τα Χριστούγεννα που μπορεί ο να σει καθημερινά τις ώρες καταστημάτων ενώ το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της δράσης «Κωπηλατώ για τη Φλόγα» που οργανώνει το Jim Way, θα βρίσκονται στο χώρο του Αγίου Νικολάου είδη προς πώληση για στήριξη του έργου της Φλόγας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Γεωργία Μπουδαλάκη, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο από 10 π.μ. έως 10.00 βράδυ το γνωστό γυμναστήριο θα διαθέσει κωπηλατικά εργόμετρα και θα μπορεί το κοινό δίνοντας 3 ευρώ συμμετοχή να κωπηλατήσει για τη Φλόγα. «Υπάρχει ένα δελτίο συμμετοχής που μπορείτε να το βρείτε στην εκδήλωση και να το συμπληρώσετε και δίνοντας τρία ευρώ να δηλώσετε την ώρα και τη διάρκεια που θα κωπηλατήσει. Θα διαθέσουμε επτά η εννιά εργόμετρα και στόχος είναι να είναι σε λειτουργία όλο το 12ωρό». Το ενδιαφέρον για στήριξη της Φλόγα είναι μεγάλο, καθώς τηλεφώνησα Αθηναίος που θα έλθει στο Βόλο για να κωπηλατήσει για μία ώρα.

Τέλος, η υπεύθυνη της Κοινωνικής Σχολής Χορού του Δήμου Βόλου, Άλκηστη Κοσμά, ανέφερε ότι την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου η Σχολή στην οποία διδάσκουν εθελοντές και φοιτούν παιδιά και μεγάλοι με κοινωνικά κριτήρια, διοργνανώνει μία εκδήλωση για τη “Φλόγα” στην Λέσχη Βόλου, στις 6.00 το απόγευμα με είσοδο 2 ευρώ. «Θα χορέψουν παιδιά και εθελοντές και μετά θα ακολουθήσει πάρτι με όλους. Επίσης θα υπάρχει με πλούσια δώρα που παραχώρησαν γνωστές τηλεπερσόνες που ευαισθητοποιήθηκαν για τα παιδιά της «Φλόγας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση