Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Σπουδαία τα επιτεύγματα της Centaur Analytics Inc.
Σπουδαία τα επιτεύγματα της Centaur Analytics Inc.

Σπουδαία τα επιτεύγματα της Centaur Analytics Inc.

Τα επιτεύγματα της  Centaur Analytics Inc. παρουσιάστηκαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας παρουσία και της προέδρου Ελένης Κολιοπούλου, από τον συνιδρυτή  και διευθύνοντα σύμβουλος της εταιρείας Σωτ. Μπαντά  και τον γενικό διευθυντή  Νίκος Αναστασιάδης. Επίσης  παρουσιάστηκαν τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον και τις προτάσεις τους για συνεργασίες με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής.

Όπως έκαναν γνωστό η Centaur Analytics Inc.,  πρωτοπόρος της αλυσίδας ποιότητας αγροτικών προϊόντων μετά τη συγκομιδή, έλαβε χρηματοδότηση ύψους 2,5 κ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει  έδρα  τις ΗΠΑ και διεθνή παρουσία και στόχευση αλλά το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε    στο Βόλο και ένα μεγάλο μέρος του τεχνικού και ερευνητικού της προσωπικού  απασχολείται εδώ και συνεργάζεται στενά σε θέματα έρευνας, με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο  κ. Μπαντάς αναφέρθηκε στο νέο κεφάλαιο που επενδύθηκε στην εταιρεία για την ανάπτυξη των προϊόντων της, με την υποστήριξη της Marathon Venture Capital, μίας από τις πλέον δυναμικές επενδυτικές εταιρείες της Ευρώπης, όπως και της ηγέτιδας της αγοράς λύσεων προστασίας αγροτικών αγαθών, Delta Degesch.

Ο ίδιος εξήγησε πως στο Βόλο η εταιρεία απασχολεί 20 εξειδικευμένα άτομα, μηχανικούς, γεωπόνους και άλλους επιστήμονες και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, χρηματοδοτώντας έρευνες και ότι η  εταιρεία διαθέτει γραφεία και στην Αθήνα, αλλά και στις ΗΠΑ όπου έχει την έδρα της.

«Κάνουμε ψηφιακή την εφοδιαστική αλυσίδα των τροφίμων και αγροτικών προϊόντων. Σχεδιάζουμε και παράγουμε αισθητήρες στην Ελλάδα, με την ιδιαιτερότητα να λειτουργήσουν μέσα σε αποθηκευμένα προϊόντα όπως δημητριακά. Ο ανταγωνισμός   σήμερα δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Επίσης συνδυάζουμε προϊόντα με τεχνητή νοημοσύνη για την πρόβλεψη αλλοιώσεων στα αγροτικά προϊόντα και την καθοδήγηση τελικών χρηστών πως θα απεντομώσουν τα αγροτικά τους προϊόντα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαντάς.

Επίσης είπε  ότι έχει επιλέξει τον Βόλο για τον τομέα της έρευνας, του σχεδιασμού και της παραγωγής γιατί οι Έλληνες μπορούν να είναι ηγέτες στο χώρο, ενώ υπάρχουν Θεσσαλικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να αγκαλιάσουν αυτή την τεχνολογία.

Επιπλέον ανέφερε ότι έχει συναισθηματικούς δεσμούς με την πόλη, ενώ εδώ υπάρχουν εξαιρετικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα με τους μισθούς των επιστημόνων να είναι στο ένα τρίτο και ένα τέταρτο από αυτούς των ΗΠΑ, αλλά και το Π.Θ. που διαθέτει εξαιρετικούς επιστήμονες και αξιοποιούνται στο χώρο της έρευνας.

Ο  κ. Μπαντάς  τόνισε  ότι η εταιρεία καταπολεμά το brain drain απασχολώντας στο Βόλο Έλληνες που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, όπως ο Νίκος Αναστασιάδης «που ήλθε με τη γυναίκα του από το Βερολίνο για να δουλέψει για μας ηγούμενος της τεχνολογικής μας ανάπτυξης και χωρίς να έχει σχέσεις με Βόλο.

Οι πελάτες της εταιρείας είναι σε όλο τον κόσμο. «Εξαιτίας του γεγονότος ότι η καρδιά της βιομηχανίας και τροφίμων χτυπά σε άλλες χώρες γι’ αυτό επικεντρωνόμαστε στις ΗΠΑ και σε χώρες που υπάρχουν επιχειρήσεις ανάλογου μεγέθους. Όταν κάποιος σκέφτεται αποθηκευμένο αγροτικό προϊόν, αλλοιώσιμο και συντηρήσιμο να σκέφτεται τη Centaur Analytics Inc.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της εταιρείας και την παρουσία της πλέον στο διεθνή χώρο εξέφρασε η κ. Κολιοπούλου τονίζοντας ότι ο ΣΕΒ, του οποίου η Centaur Analytics Inc., είναι μέλος από το 2016, ενισχύει την εξωστρέφεια και την καινοτομία και δη μια επιχείρηση που προσελκύει ξένα κεφάλαια, εμποδίζει το brain drain, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανήγυρη της Μεταμορφώσεως στον Βόλο - https://t.co/k48UO6enOJ -

  • Κοινή επιστολή στο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ  των γεωπόνων παραρτήματος Κ. Ελλάδος - https://t.co/sgJOLxJD2j -

  • Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία στη βαμβακοκαλλιέργεια - https://t.co/ugK6rtxNL1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση