Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Σπίτι και δουλειά βρήκαν μετανάστες από το κέντρο φιλεξενίας ΜΟΖΑ
Σπίτι και δουλειά βρήκαν μετανάστες από το κέντρο φιλεξενίας ΜΟΖΑ

Σπίτι και δουλειά βρήκαν μετανάστες από το κέντρο φιλεξενίας ΜΟΖΑ

Σπίτι και δουλειά έχουν βρει με τη συνδρομή εθελοντικών οργανώσεων δύο οικογένειες προσφύγων που διαβιούσαν στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στις εγκαταστάσεις της ΜΟΖΑΣ Α.Ε. και έχουν εγγράψει τα τους στα της γειτονιάς.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο του Κώστας Μάγος, ο οποίος με την ομάδα του αλλά και άλλους πανεπιστημιακούς εκπονούν δράσεις στο χώρο φιλοξενίας.

Φέτος η ομάδα ετοιμάζεται να απασχολήσει τα παιδιά, κυρίως προσχολικής ηλικίας με ψυχαγωγικά παιχνίδια αλλά και εκμάθηση της Ελληνικής και της Αγγλικής λώσσας.

«Δυστυχώς ο δεν ήταν μεταξύ των πρώτων πόλεων που επελέγησαν για την φοίτηση των παιδιών στα . Πληροφορηθήκαμε ότι θα είναι στην αμέσως επόμενη φάση και ελπίζουμε αυτό να γίνει σύντομα, γιατί αυτά τα παιδιά δεν έχουν με τι να απασχοληθούν και είναι δύσκολο μέσα στο χειμώνα που έρχεται να μένουν σε ένα χώρο εγκλωβισμένα», εξήγησε ο κ. Μάγος.

Επιπλέον ανέφερε ότι όλο και περισσότερες οικογένειες προσφύγων εξετάζουν το ενδεχόμενο να φύγουν από το και να ζήσουν στην πόλη, αναζητώντας δουλειά και .

«Σε αυτό θα πρέπει να βοηθήσει τ και το κράτος. Δεν είναι δυνατόν να δώσουν λύση γι αυτούς τους ανθρώπους οι εθελοντικές οργανώσεις. Νομίζω ότι τελικός στόχος αυτός είναι.

Οι άνθρωποι αυτοί να ζήσουν στον τόπο μας με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες γι αυτούς και τα παιδιά τους, από τη στιγμή που δεν φαίνεται να μπορούν να μετακινηθούν στις χώρες προορισμού τους», επισήμανε ο κ. Μάγος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση