Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Σε συνάντηση στην Β’ ΒΙΠΕ ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης
Σε συνάντηση στην Β’ ΒΙΠΕ ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης

Σε συνάντηση στην Β’ ΒΙΠΕ ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης

Αποτελεσματική η συνεργασία Περιφέρειας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Σε ενημερωτική συνάντηση παρουσία των πυροσβεστών και των μελών του πεζοπόρου τμήματος Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε χθες στην πυροσβεστική υπηρεσία της Β’ ΒΙΠΕ συμμετείχε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης  Γιώργος Καλτσογιάννης.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Β’ ΒΙΠΕ Γιώργο Βλόντζο για τα ζητήματα συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων και παράλληλα ενημερώθηκε για την πλούσια δράση της υπηρεσίας και του πεζοπόρου τμήματος το οποίο συμμετείχε στην εκστρατεία κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Ανατολική Αττική.

«Τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος  αποτελούν πρώτη προτεραιότητα τόσο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και για την Πυροσβεστική Υπηρεσία» τόνισε ο κ. Καλτσογιάννης που στην αρμοδιότητά του εντάσσονται τα ζητήματα περιβάλλοντος και πρόσθεσε πως «ο ρόλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Β’ ΒΙΠΕ είναι ιδιαίτερα κομβικός και ζωτικής σημασίας, καθότι εκτός της διαφύλαξης του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος που είναι πολύ πλούσιο στην περιοχή αυτή, έχει στην ευθύνη της και την Βιομηχανική Ζώνη διαφυλάσσοντας τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες από οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύψει.

Η Περιφέρεια με όσες δυνάμεις διαθέτει και αξιοποιώντας πόρους για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία και συντονισμό με το έργο των διοικητών και των πυροσβεστών.

Ο νομός Μαγνησίας τα τελευταία χρόνια είναι παράδειγμα στην έγκαιρη και άμεση αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιάς με τους αξιωματικούς και τους πυροσβέστες να ρίχνονται με πνεύμα αυτοθυσίας στην μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης και στο ρόλο του πεζοπόρου τμήματος Θεσσαλίας, το οποίο αποτελείται από δεκάδες άτομα, τα οποία είναι έτοιμα να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην δασοπυρόσβεση αλλά και στην αντιμετώπιση άλλων έκτακτων φυσικών φαινομένων.

Τελευταία περίπτωση άμεσης επέμβασης που πεζοπόρου ήταν η συμμετοχή στην κατάσβεση της φωτιάς στην Σκόπελο και η συμμετοχή στην μεγάλη προσπάθεια που συντελέστηκε στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση