Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Σε ημερίδα στη Λισσαβόνα ο Λιμένας του Βόλου
Σε ημερίδα στη Λισσαβόνα ο Λιμένας του Βόλου

Σε ημερίδα στη Λισσαβόνα ο Λιμένας του Βόλου

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την 28-02-2018 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τη Θαλάσσια Ασφάλεια και την Ασφάλεια των Θαλάσσιων Μεταφορών (EMSA – European Maritime Safety Agency) συμμετείχε ο Λιμένας του Βόλου .

 

Στην ημερίδα αυτή έλαβαν μέρος όλες οι Ενώσεις και Οργανισμοί που ασχολούνται με το θέμα της Ασφάλειας στη θάλασσα και στις θαλάσσιες μεταφορές καθώς και κράτη – μέλη της ΕΕ και το κύριο θέμα ήταν η βελτίωση των μεθόδων παροχής, με άμεσο ή/και έμμεσο τρόπο, αναβαθμισμένων μέσων υποστήριξης της ασφάλειας (security) τόσο για το πλοίο που κινείται από και προς την Ευρώπη όσο και για τα λιμάνια.

Συζητήθηκαν και εξετάστηκαν όλες οι πτυχές του θέματος αυτού (νομικά και διαδικαστικά προβλήματα, λειτουργικές δυσκολίες, εφαρμοσμένες βέλτιστες πρακτικές από ορισμένες χώρες και ναυτιλιακές εταιρείες) και οι συμμετέχοντες εξέθεσαν τον προβληματισμό τους και τις προτάσεις τους για μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος με ενιαίο τρόπο καθώς επίσης έθεσαν και τις σκέψεις – προτάσεις τους για την επανεξέταση, αναθεώρηση και βελτίωση του Συστήματος ISPS (Ασφάλεια Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων) όπως αυτό μέχρι σήμερα έχει καθιερωθεί και λειτουργεί. Όπως τονίστηκε στο τέλος της ημερίδας, η Γραμματεία της EMSA συγκεντρώνει τις προτάσεις και τις απόψεις που διατυπώθηκαν, με σκοπό σε επόμενο χρονικό διάστημα να συζητηθεί ολοκληρωμένη πρόταση η οποία εν συνεχεία θα υποβληθεί προς υιοθέτηση στα αρμόδια όργανα της ΕΕ και στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

 

Επίσης ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου ΑΕ, ως μέλος του ΔΣ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ) και ως μέλος του ΔΣ της MedCruise (Ένωση Λιμένων για τη Μεσογειακή Κρουαζιέρα) θα λάβει μέρος στη Διεθνή Έκθεση για την προώθηση της Κρουαζιέρας, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έκθεση αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις, που αποτελούν σημείο συνάντησης και αλληλοενημέρωσης μεταξύ των εταιρειών που διενεργούν κρουαζιέρες ανά τον κόσμο, των πλοιοκτητριών εταιρειών των κρουαζιεροπλοίων και των φορέων των λιμένων καθώς και των υπηρεσιών προβολής τουρισμού των χωρών που ενδιαφέρονται για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της Κρουαζιέρας στην περιοχή τους.

Έτσι η  Ελλάδα μετέχει στην Έκθεση «SEATRADE 2018» με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού (ΕΟΤ) και την Ένωση Λιμένων Ελλάδος, που συμμετέχουν με ενιαίο περίπτερο.

Ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου στοχεύσει με την εκεί παρουσία του, να προωθήσει το και το Βόλο για μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών κρουαζιέρας και του αριθμού των κρουαζιεροπλοίων που καταπλέουν στο της πόλης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

"Αλιεύοντας" την είδηση