Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Σε ετοιμότητα ο δήμος Βόλου για ενδεχόμενη χιονόπτωση
Σε ετοιμότητα ο δήμος Βόλου για ενδεχόμενη χιονόπτωση

Σε ετοιμότητα ο δήμος Βόλου για ενδεχόμενη χιονόπτωση

Ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή στελεχών της Δημοτικής Αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου, με θέμα την προετοιμασία του μηχανισμού του Δήμου για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων και έκτακτων αναγκών εξ αιτίας του αναμενόμενου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης, 3 Δεκεμβρίου 2019 και καθ’ όλη τη διάρκεια των επόμενων 48 ωρών υπάρχει σοβαρή πιθανότητα χιονόπτωσης και μέσα στην πόλη του Βόλου, με αναμενόμενες τις δυσχέρειες στη κίνηση πεζών και οχημάτων.

Από πλευράς Δήμου Βόλου το σύνολο του μηχανισμού του βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατηθούν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, ώστε να διασφαλιστούν οι βασικές λειτουργίες της πόλης. Ζητείται από τους να παραμείνουν ψύχραιμοι και να επιδείξουν πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας στην αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών ανακύψουν.

Ιδιαιτέρως εφιστάται η προσοχή στους πολίτες, να φροντίσουν για την στάθμευση των αυτοκινήτων τους σε σημεία που δεν θα παρεμποδίζουν την διέλευση και άρα το έργο των μηχανημάτων αποχιονισμού, ιδιαίτερα σε στενούς δρόμους.

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι μπορούν να τηλεφωνούν στην Πολιτική Προστασία, στα τηλέφωνα 24210 80959 και 80920 ή στο Γραφείο του δημάρχου, που θα λειτουργεί όλο το 24ωρο, στα τηλέφωνα 24213 50173-4 και όπου συνεχώς και μέχρις ότου απομακρυνθεί η κακοκαιρία θα υπάρχουν αρμόδιοι για να παραλάβουν και να προωθήσουν όποια αιτήματα για αντιμετώπιση προβλημάτων πιθανώς υποβληθούν.

Σημειώνεται ότι θα υπάρχει ειδική ομάδα για την εξυπηρέτηση και παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών από περιοχές όπου πιθανώς η πρόσβαση να είναι δυσχερής με συμβατικά μέσα.

Προστασία από το πολικό ψύχος

Εξάλλου για όσους συμπολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα ο Δήμος θα διατηρήσει ανοιχτά από αύριο Πέμπτη και για όσες μέρες χρειαστεί, τα ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρ. Φεραίου (τηλ. 24210 20252 – 70039) και Νέας Ιωνίας, στην οδό Μυτιλήνης (τηλ.24210 85066) , από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, και τα Κοινωνικά Κέντρα Αγ. Αναργύρων (τηλ.24210 91760 – 66175) και Νέας Δημητριάδος (τηλ.24210 71291), σε 24ωρη βάση, όπου εκτός από την παραμονή θα προσφέρεται και σίτιση στους προσφεύγοντες.

Για όποια εξέλιξη υπάρχει ο Δήμος θα ενημερώνει με συνεχείς ανακοινώσεις.

Προμήθεια αλατιού

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι μπορούν να προμηθευτούν από τα εξής σημεία:

– Δημαρχείο Πορταριάς

– Κοινοτικό κτήριο Μακρινίτσας

– Κοινοτικό κτήριο Κατηχωρίου

– Κοινοτικό κτήριο Άλλης Μεριάς

– Κοινοτικό κτήριο Αγ. Ονουφρίου

– Δημαρχείο Ιωλκού

– Δημαρχείο Αρτέμιδας

– Κοινοτικό κτήριο Δράκειας

– Κοινοτικό κτήριο Αγ. Βλασίου

– Κοινοτικό κτήριο Αγ. Λαυρεντίου

– Δημαρχείο Αισωνίας

– Κοινοτικό κτήριο Σέσκλου

– Δημαρχείο Βόλου

– Δημαρχείο Νέας Ιωνίας

– Δημαρχείο Αγριάς

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση