Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Σε έργα αποκατάστασης της οδού Βόλος-Αγχίαλος-Μικροθήβες προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε έργα αποκατάστασης της οδού Βόλος-Αγχίαλος-Μικροθήβες προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με έργο προϋπολογισμού ενός εκατ. ευρώ

Στη βελτίωση της Εθνικής Οδού αρ. 30 -Αγχίαλος-Μικροθήβες προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του εν λόγω έργου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 1.000.000,00 € και βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ασφαλέστερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και την μεταφορά των εμπορευμάτων. Ο δρόμος αυτός λόγω της πολύχρονης χρήσης, της φθοράς αλλά και των έντονων καιρικών φαινομένων χρίζει άμεσης συντήρησης. Με το έργο αυτό συντηρούμε και αποκαθιστούμε σε μεγάλα τμήματα τις βλάβες που υπάρχουν στο οδόστρωμα, αλλάζουμε και αντικαθιστούμε τα στηθαία, ενώ αλλάζουμε και συντηρούμε την σήμανση. Με έργα όπως αυτό και σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις Υπηρεσίες μας, συντηρούμε θέσεις εργασίας και πέφτει χρήμα στην πραγματική οικονομία»».

Με τις εργασίες της μελέτης γίνεται συντήρηση της οδού Ε.Ο. 30 (Βόλος –Αγχίαλος-Μικροθήβες) σε σημεία που χρήζουν βελτίωση και επισκευή. Συγκεκριμένα οι εργασίες της μελέτης αφορούν: την άρση των καταπτώσεων από κατολισθήσεις, την κοπή και απομάκρυνση χόρτων στα ερείσματα της οδού με χρήση αυτοκινούμενου οχήματος-πεζού χειριστή καθώς και με μηχανήματα και εργάτες, την τοποθέτηση πλέγματος σε κομμάτια βραχώδους πρανούς ορύγματος που παρουσιάζουν καταπτώσεις βράχων, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας τεχνικών έργων, την επισκευή του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα με εργασίες φρεζαρίσματος και κατασκευή νέας ασφαλτικής στρώσης με χρήση κοινής ασφάλτου, την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και εργασίες διαγράμμισης. Όλες οι πιο πάνω εργασίες θα γίνουν μέσα στα υφιστάμενα όρια της οδού σε σημεία που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση