Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα της καταβολής αναδρομικών σε εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ
Σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα της καταβολής αναδρομικών σε εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ

Σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα της καταβολής αναδρομικών σε εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ

Απόφαση να πληρωθεί ποσό 9.000 ευρώ για ενέργειες που έχει κάνει το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, η οποία για την ώρα δεν έχει αποστείλει ακόμη απόγραφο με επιταγή, στο πλαίσιο διεκδίκησης ποσού 11 εκ. ευρώ, ελήφθη στη σημερινή του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ αποσύρθηκε το θέμα της ς 20 ατόμων μέσω του ΟΑΕΔ καθώς ο οργανισμός συνεχίζει να στέλνει υποψηφίους για τις ειδικότητες που έχει ζητήσει η ΔΕΥΑΜΒ και η επιτροπή που έχει συσταθεί για την επιλογή τους θα πρέπει να περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Επίσης, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόταση της διοίκησης για ακύρωση του διαγωνισμού για τις επι των λογαριασμών, καθώς τόσο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Ιωσήφ Παλάντζας, όσο και ο Μαργ. επισήμαναν ότι αυτό θα πρέπει να διενεργείται μέσω της επιχείρησης και όχι μέσω τρίτων.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ Άρ. Σαββάκης εξήγησε ότι το Δ.Σ. είχε λάβει απόφαση τη διανομή να κάνουν τα ΕΛΤΑ , καθώς στο διαγωνισμό οι άλλες δύο εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρουν είχαν πρόβλημα με τις εγγυητικές τους επιστολές. Όμως μία από αυτές προχώρησαν σε προδικαστική προσφυγή και κέρδισε και τώρα συμμετέχει στη δεύτερη φάση και η προσφορά της θα εξεταστεί.

Ο κ. Παλάντζας επισήμανε ότι η επιχείρηση διαθέτει μηχάνημα ενφακέλωσης, όμως ο κ. Σαβάκης τον διέψευσε και τόνισε ότι η επιχείρηση με το προσωπικό που διαθέτει δεν μπορεί να το κάνει.

Ακόμη, όπως προέκυψε, σε επόμενη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ θα συζητηθεί το θέμα της καταβολής των αναδρομικών για τα οποία ήδη υπάρχει ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, όμως δεν έχουν αποδοθεί. Για το θέμα δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ., έπειτα από σχετική τοποθέτηση του μέλους του Δ.Σ. Μαργ. Πατσιαντά.

Ειδικότερα ο κ. ανέφερε ότι κλήθηκε από τον Πταισματοδίκη να καταθέσει αναφορικά με τη των εργαζομένων σε βάρος της επιχείρησης, για τη μη καταβολή των αναδρομικών. “Αντιλαμβάνεστε ότι ως μειοψηφία δεν ασκώ διοίκηση και διεύθυνση και θα πάω να πω ό,τι πιστεύω ως νομικός, ο οποίος διαχρονικά υπερασπίστηκα τους εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια. Ήδη το θέμα τέθηκε στο Δ.Σ. από τους εργαζόμενους και πήραμε και ομόφωνη απόφαση να πληρωθούν. Αν θυμάμαι καλά η απόφαση ελήφθη επί προεδρίας Απόστολου Γαλάτη. Πέρασαν μήνες και δεν έχει γίνει η αποκατάσταση. Θα ήθελα και εγώ και οι εργαζόμενοι να μας ενημερώσετε που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση”.
Τέλος ο κ. Σαββάκης επισήμανε ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει όποιο πρόβλημα προκύψει από τα όποια έντονα καιρικά φαινόμενα πάντα σε συν με την υπηρεσία ς ς του Δήμου. “Ευτυχώς δεν είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά η υπηρεσία έχει ανταποκριθεί σε όσα μικρά περιστατικά είχαμε”, τόνισε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση