Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Σε διεθνές συνέδριο και έκθεση περί βιομηχανικής κληρονομιάς και τουρισμού ο Δήμος Βόλου
Σε διεθνές συνέδριο και έκθεση περί βιομηχανικής κληρονομιάς και τουρισμού ο Δήμος Βόλου

Σε διεθνές συνέδριο και έκθεση περί βιομηχανικής κληρονομιάς και τουρισμού ο Δήμος Βόλου

Το Τμήμα Τουρισμού της Αντιδημαρχίας Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού του Δήμου Βόλου,  σε με την Υπηρεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – Γραφείο Πολωνίας, συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο και περί βιομηχανικής κληρονομιάς και τουρισμού (International Tourism Fair of Industrial Heritage and Underground Tourism) στην πόλη Zabrze της Πολωνίας στις 11-14 Απριλίου 2019, ενόψει  της επετείου των 100 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας- Πολωνίας και με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα.

Το συνέδριο και την παράλληλη διοργάνωσε για 16η χρονιά ο Δήμος του Zabrze, μια πόλη που βρίσκεται κοντά σε παλιά ορυχεία, τα οποία αποτελούν σήμερα αξιοθέατα για επισκέπτες και οργανώνονται σχετικές περιηγήσεις.

Στο συνέδριο και την συμμετείχαν χώρες όπως Τσεχία, και Γαλλία, παρουσιάζοντας παραδείγματα και πρακτικές αξιοποίησης της βιομηχανικής τους κληρονομιάς ως τουριστικό προϊόν.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης παρουσιάστηκε ο προορισμός του και του Πηλίου με ιδιαίτερη έμφαση, λόγω της μορφής της ενέργειας,  στο Τρενάκι του Πηλίου, και το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας &Σ Τσαλαπάτα, ενώ διακινήθηκε προωθητικό έντυπο και παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό  υλικό στους επισκέπτες.

Η συμμετοχή αποτέλεσε συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας του Τμήματος Τουρισμού με τον ΕΟΤ Γραφείο Πολωνίας, ενώ αναμένονται επόμενες δράσεις  προβολής της περιοχής στην Πολωνική αγορά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση