Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Σε διεθνές συνέδριο και έκθεση περί βιομηχανικής κληρονομιάς και τουρισμού ο Δήμος Βόλου
Σε διεθνές συνέδριο και έκθεση περί βιομηχανικής κληρονομιάς και τουρισμού ο Δήμος Βόλου

Σε διεθνές συνέδριο και έκθεση περί βιομηχανικής κληρονομιάς και τουρισμού ο Δήμος Βόλου

Το Τμήμα Τουρισμού της Αντιδημαρχίας Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού του Δήμου Βόλου,  σε συνεργασία με την Υπηρεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – Γραφείο Πολωνίας, συμμετείχε σε και έκθεση περί βιομηχανικής κληρονομιάς και τουρισμού (International Tourism Fair of Industrial Heritage and Underground Tourism) στην πόλη Zabrze της Πολωνίας στις 11-14 Απριλίου 2019, ενόψει  της επετείου των ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας- Πολωνίας και με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα.

Το συνέδριο και την παράλληλη έκθεση διοργάνωσε για 16η χρονιά ο του Zabrze, μια πόλη που βρίσκεται κοντά σε παλιά ορυχεία, τα οποία αποτελούν σήμερα αξιοθέατα για επισκέπτες και οργανώνονται σχετικές περιηγήσεις.

Στο συνέδριο και την έκθεση συμμετείχαν χώρες όπως Τσεχία, και Γαλλία, παρουσιάζοντας παραδείγματα και πρακτικές αξιοποίησης της βιομηχανικής τους κληρονομιάς ως τουριστικό προϊόν.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης παρουσιάστηκε ο προορισμός του Βόλου και του Πηλίου με ιδιαίτερη έμφαση, λόγω της μορφής της ενέργειας,  στο Τρενάκι του Πηλίου, και το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν&Σ Τσαλαπάτα, ενώ διακινήθηκε προωθητικό έντυπο και παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό  υλικό στους επισκέπτες.

Η συμμετοχή αποτέλεσε συνέχεια της πολύ καλής συνεργασίας του Τμήματος Τουρισμού με τον Γραφείο Πολωνίας, ενώ αναμένονται επόμενες δράσεις  προβολής της περιοχής στην Πολωνική αγορά.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση