Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Σε αποχή από τη Δευτέρα τα πληρώματα του ΕΚΑΒ και στο Βόλο
Σε αποχή από τη Δευτέρα τα πληρώματα του ΕΚΑΒ και στο Βόλο

Σε αποχή από τη Δευτέρα τα πληρώματα του ΕΚΑΒ και στο Βόλο

Σε αποχή από τις δευτερογενείς προχωρούν από την Δευτέρα 6 του μήνα μέχρι και τις 20 Μαΐου οι εργαζόμενοι στο ώστε να αλλάξουν οι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του που επιτρέπει σε εργαζόμενους που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να παίρνουν μετάθεση σε νοσοκομεία και γραφεία χωρίς να απασχολούνται στα ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο Παναγιώτη Δαρειώτη το “Υπουργείο και η διοίκηση του να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου, γιατί ο σκοπός μας σαν είναι να εξυπηρετούμε άμεσα τον πολίτη. Το να αργούμε στα περιστατικά, όταν πλέον δεν μπορούμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας, δεν έχει νόημα».

Αρχικά η κινητοποίηση είχε αποφασιστεί για τις 22 Μαρτίου, ωστόσο, ανεστάλη λόγω συνάντησης που έγινε μεταξύ των εργαζομένων, του Παύλου Πολάκη και της διοίκησης του ΕΚΑΒ, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

«Η θέση του Υπουργείου Υγείας είναι ότι το ΕΚΑΒ τα κάνει όλα και συμφέρει, οπότε από τη Δευτέρα μέχρι και τις 20/5 θα ξεκινήσουμε την αποχή που είχαμε αναστείλει, με αποχή από τα εξιτήρια, τις επανεξετάσεις και τις επιστροφές από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Τα ασθενοφόρα θα είναι στην κίνηση μόνο για τα επείγοντα περιστατικά, τις από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, τους νεφροπαθείς και τους » ανέφερε ο κ. Δαρειώτης.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο , σημείωσε ότι στο Βόλο εργάζονται 38 άτομα, από τις 56 οργανικές θέσεις που είχαν προβλεφθεί από το οργανόγραμμα του 1996.

«Σκοπός της κινητοποίησης είναι να πιέσουμε τον κ. Πολάκη να ξανακαθίσει στο τραπέζι μήπως και τα βρούμε και επιστρέψουν οι υγιείς συνάδελφοι πάλι στα ασθενοφόρα» κατέληξε ο κ. Δαρειώτης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση