Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Σε αποχή από τη Δευτέρα τα πληρώματα του ΕΚΑΒ και στο Βόλο
Σε αποχή από τη Δευτέρα τα πληρώματα του ΕΚΑΒ και στο Βόλο

Σε αποχή από τη Δευτέρα τα πληρώματα του ΕΚΑΒ και στο Βόλο

Σε αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές προχωρούν από την Δευτέρα 6 του μήνα μέχρι και τις 20 Μαΐου οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ώστε να αλλάξουν οι αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΚΑΒ που επιτρέπει σε εργαζόμενους που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να παίρνουν μετάθεση σε νοσοκομεία και γραφεία χωρίς να απασχολούνται στα ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου Παναγιώτη Δαρειώτη το “Υπουργείο και η διοίκηση του ΕΚΑΒ να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου, γιατί ο σκοπός μας σαν ΕΚΑΒ είναι να εξυπηρετούμε άμεσα τον πολίτη. Το να αργούμε στα περιστατικά, όταν πλέον δεν μπορούμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας, δεν έχει νόημα».

Αρχικά η κινητοποίηση είχε αποφασιστεί για τις 22 Μαρτίου, ωστόσο, ανεστάλη λόγω συνάντησης που έγινε μεταξύ των εργαζομένων, του Παύλου Πολάκη και της διοίκησης του ΕΚΑΒ, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

«Η θέση του Υπουργείου Υγείας είναι ότι το ΕΚΑΒ τα κάνει όλα και συμφέρει, οπότε από τη Δευτέρα μέχρι και τις 20/5 θα ξεκινήσουμε την αποχή που είχαμε αναστείλει, με αποχή από τα εξιτήρια, τις επανεξετάσεις και τις επιστροφές από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Τα ασθενοφόρα θα είναι στην κίνηση μόνο για τα επείγοντα περιστατικά, τις διακομιδές από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, τους νεφροπαθείς και τους καρκινοπαθείς» ανέφερε ο κ. Δαρειώτης.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου, σημείωσε ότι στο Βόλο εργάζονται 38 άτομα, από τις 56 οργανικές θέσεις που είχαν προβλεφθεί από το οργανόγραμμα του 1996.

«Σκοπός της κινητοποίησης είναι να πιέσουμε τον κ. Πολάκη να ξανακαθίσει στο τραπέζι μήπως και τα βρούμε και επιστρέψουν οι υγιείς συνάδελφοι πάλι στα ασθενοφόρα» κατέληξε ο κ. Δαρειώτης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση