Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ραντεβού στις γειτονιές για να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας
Ραντεβού στις γειτονιές  για να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας

Ραντεβού στις γειτονιές για να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας

Ραντεβού στις γειτονιές  θα δώσουν στο εξής τα κινήματα κατά των κατασχέσεων, πλειστηριασμών και εξώσεων, όπως τονίστηκε σε σημερινή   τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ενόψει της συνάντησης των κινημάτων  από την περιοχή της Θεσσαλίας, που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, την 11 Δεκεμβρίου 2016, στον θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Ιάσονος – Φιλελλήνων), στις 11 π.μ.

Όπως τόνισε το μέλος του ΕΠΑM Κ. Αβαράκης τα κινήματα που αντιστέκονται  στη λαίλαπα  της εκποίησης της λαϊκής περιουσίας, η οποία είναι απόρροια του κατοχικού καθεστώτος , των τραπεζιτών τοκογλύφων και των δωσίλογων Ελλήνων πολιτικών, που υπηρετούν με συνέπεια τις επιταγές του κατοχικού κράτους και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού λόμπι.

Ο ίδιος είπε πως θα συνεχιστεί η που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013 και γιγαντώνεται και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και πρόσθεσε ότι  ζητούμενο των πολιτών είναι ο τρόπος συντονισμού και δράσης ώστε να κλιμακωθεί η , δεδομένου ότι από 1/1/17 ξεκινούν οι ηλεκτρονικές .

Τέλος τόνισε πως ο θα πρέπει να μεταφερθεί  στις γειτονιές και στα σπίτια όπου θα επιχειρούνται εξώσεις.

Ο , μέλος του ΕΠΑΜ Φ. Χατζηαντωνίου επισήμανε ότι καταπατούνται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και κάλεσες τους φοιτητές να συσπειρωθούν και αγωνιστούν για δωρεά  υγεία, παιδεία, νερού, ηλεκτρικού και α' κατοικίας, υπογραμμίζοντας [πως δε νοείται άνθρωποι να πετιούνται στον δρόμο για οφειλές στις τράπεζες και στο Δημόσιο.

Μάλιστα είπε « πρέπει να κινητοποιηθούμε για να τους προλάβουμε εμείς και όχι αυτοί. Να βρεθούμε σε κάθε γειτονιά ώστε να προλαβαίνουμε τις καταστάσεις. Κανείς να μην είναι μόνος του  στα χρόνια της κρίσης, αλλά να διεκδικήσουμε να μην χαθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.»

Τέλος το μέλος του ΕΠΑΜ Γ. Λέτσιος τόνισε ότι το κίνημα Πολιτών που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια από το κι αναπτύχθηκε και στο Βόλο , δυνάμωσε και αντιστέκεται στην εξόντωση του ελληνικού λαού.

Επίσης επανέλαβε ότι θα συσταθούν ομάδες αντίστασης σε κάθε γειτονιά απέναντι στη χούντα και την αστυνομία, αλλά και στη δήμευση  της περιουσίας των πολιτών, που προβλέπεται από το α' μνημόνιο.

«Δεν υπάρχει πολιτική και είναι παραμύθια τα περί διαπραγμάτευσης. Να αφυπνιστούν οι πολίτες και αν αντισταθούν. Εμείς πήραμε το νόμο στα χέρια μας και εφαρμόζουμε το δίκαιο. Σταματήσαμε  πάνω από 1.000 πλειστηριασμούς  τα τελευταία  τρία χρόνια στη Μαγνησία, ενώ το ίσιο συνέβη σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει αν αντιδράσουμε γιατί θέλουν να μας εξοντώσουν. Η περιουσία ανήκει στους πολίτες  και όχι στους λωποδύτες τραπεζικούς και στην πολιτική μαφία» είπε χαρακτηριστικά  ο Γ. Λέτσιος και κάλεσε τους Βολιώτες να βρίσκονται κάθε Τετάρτη  3.30 μ.μ. έως 5.00 μ.μ. στο Ειρηνοδικείο  για να αποτρέπουν πλειστηριασμούς.

H συνάντηση της ς

Όσον αφορά τη συνάντηση της Κυριακής   που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της κίνησης «Πολίτες της Μαγνησίας κατά των κατασχέσεων, πλειστηριασμών και εξώσεων», σκοπό έχει την ενημέρωση, την  ανταλλαγή εμπειριών και κλιμάκωση της δράσης, για την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας.

Κρίνεται δε, ως απολύτως αναγκαία και καθοριστική, δεδομένου ότι από τις αρχές του ερχόμενου έτους, δρομολογείται το σύστημα ηλεκτρονικής διεξαγωγής των πλειστηριασμών, το οποίο ήδη προετοιμάζεται.

Αδιαπραγμάτευτη στόχευση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών είναι, να μην επιτρέψει σε οποιονδήποτε εφαρμόζει «κατοχικό δίκαιο», να λεηλατήσει την λαϊκή περιουσία προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων υπαλλήλων τους.

Η λαϊκή περιουσία θα παραμείνει στον λαό και μόνον μια αληθινά δημοκρατική που δεν θα σφετεριστεί την ψήφο των πολιτών θα νομοθετήσει για την διευθέτηση χρεών προς τις τράπεζες και το δημόσιο, με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα του λαού και κανενός άλλου ντόπιου ή ξένου τοκογλύφου.

Η συνάντηση της ερχόμενης Κυριακής θα είναι ανοικτή για όλους τους πολίτες.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση