Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / “Λουκέτο” για 15 ημέρες στην Κουζίνα Αλληλεγγύης
“Λουκέτο” για 15 ημέρες στην Κουζίνα  Αλληλεγγύης

“Λουκέτο” για 15 ημέρες στην Κουζίνα Αλληλεγγύης

“Λουκέτο” μπαίνει στην Κουζίνα  Αλληλεγγύης σήμερα,  και για 15 ημέρες για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στην κουζίνα της , μετά από υπόδειξη της  Διεύθυνσης Υγείας, η οποία έκανε αυτοψία έπειτα από καταγγελία ενός πολίτη.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου η Αγγελική Ιωαννίτη, από την Κουζίνα Αλληλεγγύης, «θα πρέπει να κάνουμε αρκετές εργασίες και μας είχε δοθεί περιθώριο μέχρι αυτή την Κυριακή. Δεν ήμασταν όμως έτοιμοι και σήμερα ζήτησα μία παράταση δεκαπέντε ημερών από το υγειονομικό να κάνουμε τις εργασίες. Μου την έδωσαν οι άνθρωποι. Δεν είχαμε διάθεση να παραβούμε κάποιο νόμο, όμως η καταγγελία δεν ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί».

Κοινωνικό Οδοντιατρείο

Σημειώνεται από το Σεπτέμβριο θα λειτουργεί και οδοντιατρείο δωρεάν για απόρους, σε χώρο που νοίκιασε η Κουζίνα Αλληλεγγύης και που ήδη λειτουργεί ένα οδοντιατρείο, μίας οδοντιάτρου που δέχθηκε να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

Τα μηχανήματα του οδοντιατρείου παραχωρεί μία γαλλική οργάνωση με την οποία είχε επαφή η Λαϊκή συνέλευση γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου Βόλου καθώς η γαλλική οργάνωση τους προμήθευε με ιατρικό υλικό και φάρμακα για το Κοινωνικό τους Ιατρείο.

Το Ιατρείο έχει σταματήσει στην ουσία τη λειτουργία του, καθώς δεν υπάρχει πλέον ζήτηση, μετά τη δυνατότητα που έδωσε η κυβέρνηση σε απόρους και ανέργους να εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Βόλου.

Επιπλέον το οδοντιατρείο έπρεπε να εγκατασταθεί σε μία δομή που έχει νομική υπόσταση, καθώς η Λ.Σ.Α.Ν. είναι μια αυτοοργανωμένη δομή και δεν διαθέτει νομική υπόσταση.

Τρεις Γάλλοι τελειόφοιτοι στη νοσηλευτική θα έρθουν στην Ελλάδα και αναλαμβάνουν τη μεταφορά και εγκατάσταση των μηχανημάτων το οδοντιατρείου στο συγκεκριμένο χώρο που νοίκιασε η Κουζίνα Αλληλεγγύης και ήδη έχει αποστείλει φωτογραφικό υλικό από το χώρο.

Όπως ανέφερε η κ. Ιωαννίτη, ήδη έχει έλθει σε επαφή με διάφορες κοινωνικές οργανώσεις και συλλόγους του Βόλου να προτείνουν ένα με δύο άτομα που θα χρειάζονται τις υπηρεσίες του οδοντιατρείου, καθώς η οδοντίατρος είναι διατεθειμένη να τα δέχεται στο δικό της ιατρείο και να προσφέρει τις υπηρεσίες της, μετά από ραντεβού, έως ότου λειτουργήσει το κοινωνικό οδοντιατρείο, .

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση