Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » “Λουκέτο” για 15 ημέρες στην Κουζίνα Αλληλεγγύης
“Λουκέτο” για 15 ημέρες στην Κουζίνα  Αλληλεγγύης

“Λουκέτο” για 15 ημέρες στην Κουζίνα Αλληλεγγύης

“Λουκέτο” μπαίνει στην Κουζίνα  Αλληλεγγύης σήμερα,  και για 15 ημέρες για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στην κουζίνα της , μετά από υπόδειξη της  Διεύθυνσης Υγείας, η οποία έκανε αυτοψία έπειτα από καταγγελία ενός πολίτη.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου η Αγγελική Ιωαννίτη, από την , «θα πρέπει να κάνουμε αρκετές εργασίες και μας είχε δοθεί περιθώριο μέχρι αυτή την Κυριακή. Δεν ήμασταν όμως έτοιμοι και σήμερα ζήτησα μία παράταση δεκαπέντε ημερών από το υγειονομικό να κάνουμε τις εργασίες. Μου την έδωσαν οι άνθρωποι. Δεν είχαμε διάθεση να παραβούμε κάποιο νόμο, όμως η καταγγελία δεν ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί».

Κοινωνικό Οδοντ

Σημειώνεται από το Σεπτέμβριο θα λειτουργεί και οδοντ για απόρους, σε χώρο που νοίκιασε η και που ήδη λειτουργεί ένα οδοντιατρείο, μίας οδοντιάτρου που δέχθηκε να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.

Τα μηχανήματα του οδοντιατρείου παραχωρεί μία γαλλική οργάνωση με την οποία είχε επαφή η Λαϊκή συνέλευση γειτονιάς Αγ. εκταρίου Βόλου καθώς η γαλλική οργάνωση τους προμήθευε με ιατρικό υλικό και φάρμακα για το Κοινωνικό τους Ιατρείο.

Το Ιατρείο έχει σταματήσει στην ουσία τη λειτουργία του, καθώς δεν υπάρχει πλέον ζήτηση, μετά τη δυνατότητα που έδωσε η κυβέρνηση σε απόρους και ανυς να εξυπηρετούνται από το .

Επιπλέον το οδοντιατρείο έπρεπε να εγκατασταθεί σε μία δομή που έχει νομική υπόσταση, καθώς η Λ.Σ.Α.Ν. είναι μια αυτοοργανωμένη δομή και δεν διαθέτει νομική υπόσταση.

Τρεις άλλοι στη νοσηλευτική θα έρθουν στην Ελλάδα και αναλαμβάνουν τη μεταφορά και εγκατάσταση των μηχανημάτων το οδοντιατρείου στο συγκεκριμένο χώρο που νοίκιασε η Κουζίνα Αλληλεγγύης και ήδη έχει αποστείλει φωτογραφικό υλικό από το χώρο.

Όπως ανέφερε η κ. Ιωαννίτη, ήδη έχει έλθει σε επαφή με διάφορες κοινωνικές οργανώσεις και συλλόγους του Βόλου να προτείνουν ένα με δύο άτομα που θα χρειάζονται τις υπηρεσίες του οδοντιατρείου, καθώς η οδοντίατρος είναι διατεθειμένη να τα δέχεται στο δικό της ιατρείο και να προσφέρει τις υπηρεσίες της, μετά από ραντεβού, έως ότου λειτουργήσει το κοινωνικό οδοντιατρείο, .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση