Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » “Κόκκινο” του ΟΛΒ στη χρήση του κτιρίου “Ιάσων”
“Κόκκινο” του ΟΛΒ στη χρήση του κτιρίου “Ιάσων”

“Κόκκινο” του ΟΛΒ στη χρήση του κτιρίου “Ιάσων”

Στα κτίρια της παλιάς ψαραγοράς του λιμανιού του (απέναντι από τον κυκλικό κόμβο του Τελωνείου), προτείνεται από το Δ.Σ. του ΟΛΒ η μεταστέγαση της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος.

Πρόκειται για έξι συνολικά καταστήματα περίπου 220 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκονται σε σημείο που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της 4ης ΠΕΔΙΛΣ, καθώς υπάρχουν θέσεις στάθμευσης και σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Λιμεναρχείο και το Τελωνείο.

Αρχικά υποβλήθηκε αίτημα για την χρήση του κτιρίου “Ιάσων” στο χώρο του τέρμιναλ του λιμανιού του Βόλου, αλλά η του ΟΛΒ το απέρριψε, με το σκεπτικό της αξιοποίησης του “Ιάσονα” για την τουριστική της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, ως γνωστόν σκοπός του πρώτου κομματιού του τέρμιναλ είναι η του επιβατικού σταθμού για την προσέγγιση μικρών πολυτελών σκαφών στην πόλη.

Παράλληλα για το δεύτερο κομμάτι προωθείται η εμπορικών επιχειρήσεων, ς με θέμα την και το Πήλιο, ενώ σε περίπτωση που παραχωρηθεί ο συγκεκριμένος χώρος στη 4η ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ, αυτό δε θα καταστεί εφικτό, εξαιτίας της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων.

Τα συμφέροντα της πόλης βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, τονίζει ο κ. Σταυριδόπουλος, αφού στόχος είναι η τουριστική της περιοχής και κάτι τέτοιο θα καταστεί δυνατό μόνο με την αξιοποίηση των κτιριακών υποδομών του λιμανιού που συμπεριλαμβάνει το “Ιάσων”.

Ουσιαστικά η 4η ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ. θα ωφεληθεί περισσότερο από τη χρήση των έξι καταστημάτων, καθώς ο χώρος που αρχικά ζήτησε είναι μικρότερος κατά 20 τετραγωνικά περίπου και είναι ευκολότερη η δημιουργία γραφείων που θα μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους, καλύπτοντας τις ανάγκες της υπηρεσίας.

“Με την πρόταση αυτή θα μείνουν όλοι ικανοποιημένοι, καθώς ούτε θα τεμαχιστούν οι εγκαταστάσεις του Ιάσονα, αλλά και θα στεγαστεί σε πολύ καλύτερο χώρο η Περιφερειακή Διοίκηση” τονίζει ο πρόεδρος του ΟΛΒ και πλέον τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απάντηση από πλευράς της 4ης ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ., ώστε να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία στεγάζεται προς το παρόν σε στην οδό Κ.Καρτάλη στο κέντρο της πόλης, (κοντά στη πλατεία ς), πράγμα που δεν ευνοεί την εύρεση θέσης στάθμευσης, ενώ και ο χώρος είναι μικρός για να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση