Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / “Aλμυρή” η πρόταση Δημόκριτου για λήψη δειγμάτων εδάφους γύρω από ΑΓΕΤ
“Aλμυρή” η πρόταση Δημόκριτου για λήψη δειγμάτων εδάφους γύρω από ΑΓΕΤ

“Aλμυρή” η πρόταση Δημόκριτου για λήψη δειγμάτων εδάφους γύρω από ΑΓΕΤ

“Aλμυρή” είναι η πρόταση του Δημόκριτου για λήψη δειγμάτων εδάφους γύρω από ΑΓΕΤ, αφού ανέρχεται στις 198.000 ευρώ, σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλλε ο Δημόκριτος στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Το παραπάνω ποσό κρίθηκε απαγορευτικό και ζητήθηκε νέα πρόταση, διαφορετικά η ΠΕΜΣ θα απευθυνθεί σε άλλο πιστοποιημένο εργαστήριο. Αυτά δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ η αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε  ότι μετά από τους ελέγχους και τα όποια πρόστιμα επιβλήθηκαν σε βιομηχανίες της περιοχής, σταμάτησε η άσχημη οσμή που κάλυπτε την πόλη για μήνες. «Αν παρατηρηθεί εκ νέου, τότε θα γνωρίζετε και ποιά ή ποιές βιομηχανίες την προκαλούσαν» ανέφερε η κα Κολυνδρίνη.

Η ίδια είπε  ότι αρχικά οι συνεργάτες του Δημόκριτου είχαν αρνηθεί τη συνεργασία αλλά στην πορεία σε επικοινωνία της με τον διευθυντή του Δημόκριτου αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία και τους ζητήθηκε να καταθέσουν πρόταση. «Η μελέτη που μου κατέθεσαν για τη δειγματοληψία και για τη διερεύνησή τους και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων ανέρχεται σε 198.000 ευρώ».

Η κ. Κολυνδρίνη ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν σε διάστημα έξι μηνών πέντε σειρές δειγματοληψιών. «Το ποσό είναι εξωφρενικό για ένα πιστοποιημένο εργαστήριο. Τους ζήτησα να καταθέσουν νέα πρόταση διαφορετικά θα συνεργαστούμε με κάποιο άλλο εργαστήριο που μας υπέδειξε το Πανεπιστήμιο» επισήμανε.

Η αντιπεριφερειάρχης είπε τέλος  ότι η άσχημη οσμή που κάλυπτε  την πόλη του Βόλου για μήνες, έχει εξαφανιστεί εδώ και ένα μήνα, μετά τους ελέγχους και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν. «Προφανώς οι κάνουν τη δουλειά τους, ελέγχουν, δηλαδή, και προφανώς αυτός που ήταν υπαίτιος, ελεγχόμενος σταμάτησε να την προκαλεί. Αν η οσμή παρατηρηθεί και πάλι, τότε θα κλείσει η βιομηχανία και όλοι θα γνωρίσουν ποιός την προκαλεί» τόνισε.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κλοπή δικύκλου στους Αγ. Αναργύρους (Καπακλί) #κλοπήδικύκλου - https://t.co/V2PaLQrK6W -

  • Σε κινητοποιήσεις οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας #ΙατρικοίΣύλλογοι - https://t.co/zNS52EdfHm -

  • Στο λιμάνι του Βόλου το «SILVER SPIRIT» #SilverSpirit - https://t.co/5r8ngkpL50 -

"Αλιεύοντας" την είδηση